У Рівному завершився тиждень професій швейної сфери

У Рівному завершився тиждень професій швейної сфери

27.02.13 16:45 0 1274
У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості практикують проведення тижнів професій. Тиждень професій – комплекс навчально-просвітницьких заходів, спрямованих на розвиток творчості слухачів, поглиблення та розширення знань, підвищення престижу робітничих професій, збагачення науково-методичного досвіду викладачів та майстрів виробничого навчання.

Нещодавно у навчальному закладі проходив Тиждень професій швейної галузі. У його заходах взяли участь майже усі відділення навчального закладу, адже швачка, кравець, закрійник, вишивальник – професії, що мають сталу популярність як у безробітних, так і у роботодавців області.

Тиждень стартував кваліфікаційною атестацією у групі швачок, котрі навчаються у Зарічному. Організація навчання безробітних віддалених районів максимально наближено до місця проживання – серед пріоритетів РЦПТО ДСЗ. Під час заходу завідувач Сарненського навчального відділення Іван Гаврилюк провів  презентацію усіх освітніх послуг навчального закладу служби зайнятості, перспектив його розвитку.

Більшість подій Тижня відбувалася на навчальній базі у Рівному. Тут було організовано виставку творчих робіт слухачів, які опановують професії швейної галузі, та випускників попередніх років. На виставці були представлені сукні, вишиті сорочки, жіночі торбинки, декоративні подушки, вишиті картини, обереги, ляльки-мотанки.

Майстер виробничого навчання Лілія Давидюк організувала екскурсію слухачів на льонокомбінат. Підприємство люб’язно надає місця виробничої практики слухачам Рівненського ЦПТО ДСЗ, тож слухачкам корисно було ознайомитися з умовами сучасного виробництва, на якому, цілком можливо, вони працюватимуть, як мінімум під час практики.

У рамках Тижня у навчальному закладі відбулися ще дві кваліфікаційні атестації: навчання завершили закрійники та кравці. Обидві групи продемонстрували високий рівень професійної підготовки. У навчальному закладі радіють, що усі без винятку випускниці за професією «закрійник» знайшли роботу ще під час виробничої практики. Місця працевлаштування – здебільшого ательє, хоча є цікавий виняток - Наталія Юрчук отримала посаду начальника бутафорського цеху у місцевому драмтеатрі.

Кравці в рамках кваліфікаційної атестації взяли участь у конкурсі-рекламі «Моя професія». Переможниць визначило авторитетне журі. Преміальне місце розділили Юлія Харковська за коротке есе про переваги отриманого фаху та Тетяна Панчук за віршовану рекламу професії кравця.

В Олександрійському навчальному відділенні на базі Творчої лабораторії з дизайну виробів одягового та інтер’єрного призначення була організована педагогічна вітальня – захід, під час якого колеги могли ознайомитися із педагогічними та творчими напрацюваннями викладачів та майстрів за професіями швейної справи, виставкою творчих доробків. Відбувся відкритий урок викладачів Тетяни Кость та Поліни Долганської. Присутні також ознайомилися із творчим портретом майстра виробничого навчання Лілії Давидюк, її кар’єрним шляхом та здобутками. Вона поділилася досвідом та своїми напрацюваннями. Для учнів з Олександрійської загальноосвітньої школи та школи-інтернату для дітей-сиріт Лілія Петрівна провела майстер-клас з вишивання та конкурс «Кращий знавець професії».

Протягом усього Тижня професій відбувалися Дні відкритих дверей та майстер-класи для безробітних та випускників шкіл в усіх навчальних відділеннях РЦПТО ДСЗ.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Коли буде закінчено ...
Наступна новина: Валентин Хоптян: Земля має ...

КОМЕНТАРІ