На Івано-Франківщині навчаються молоді сільські і селищні голови

На Івано-Франківщині навчаються молоді сільські і селищні голови

27.02.13 11:45 0 1092
26 лютого - 1 березня цього року в Івано-Франківському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій проходять навчання молодих сільських, селищних голів на тематичному постійно діючому семінарі «Залучення громадян до розвитку місцевого самоврядування у територіальній громаді», що проводяться в рамках проекту«Формування громадянського суспільства у сільських і селищних громадах Івано-Франківської області»,який розпочато у березні 2012 року за підтримкою і сприянням Фонду Ганса Зайделя та Державного міністерства внутрішніх справ Баварії (ФРН). Учасники проекту протягом минулого року ознайомилися з європейським досвідом залучення громадськості до вирішення проблем місцевого розвитку, вчилися розробляти проекти місцевих ініціатив із залученням активних громадян у своїх громадах.

На семінарах у цьому році робочі групи учасників презентуватимуть розроблені ними проекти місцевих ініціатив із залученням активних громадян, отримають консультації щодо подальшого удосконалення їхніх розробок. Після завершення семінарів робочі групи удосконалюватимуть свої розробки і готуватимуть їх для остаточної презентації на конкурсі у третій декаді березня.

Заняття за тематикою теоретичних і практичних аспектів організації залучення громадськості до вирішення місцевих проблем проводить доктор Юрген Вальхсхьофер, який має чималий досвід як наукової і викладацької, так і практичної роботи політика і муніципального діяча (впродовж 18 років був бургомістром міста Дінкельсбюль у Баварії).

Довідка: Проект «Формування громадянського суспільства у сільських і селищних громадах Івано-Франківської області» реалізується протягом 2012-2013 років на базі Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій за підтримкою і сприянням Фонду Ганса Зайделя та Державного міністерства внутрішніх справ Баварії (ФРН).

Метою проекту є сприяння формуванню осередків громадянського суспільства у сільських і селищних громадах Прикарпаття через активізацію участі громадян у розвитку місцевого самоврядування шляхом започаткування місцевих ініціатив соціального, культурного, спортивно-масового і т.п. характеру та втілення проектів розвитку місцевого самоврядування на відповідних територіях за участю жителів сіл і селищ, використовуючи німецький досвід залучення громадськості до участі у суспільних ініціативах.

Учасниками зазначеного проекту є 47 сільських та селищних голів, відібраних насамперед з числа членів Асоціації молодих сільських голів Прикарпаття.

За час проведення семінарів у рамках проекту сформовано 9 робочих груп (гуртків). Кожна робоча група провела збори, на яких зі свого числа обрала лідера (керівника) і вибрала тему започаткування місцевої ініціативи за участю громадян. Проекти реалізації цих ініціатив робочі групи розробляли і удосконалювали протягом минулого року та на початку цього.

Завершення проекту відбудеться у першому кварталі 2013 року через проведення оціночного семінару з презентацією готових проектів (повністю розроблених концепцій започаткування ініціатив) та їх оцінкою членами журі.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: Комісія ...
Наступна новина: На Львівщині оголошено ...

КОМЕНТАРІ