На Івано-Франківщині дослухаючись до потреб місцевих громад

На Івано-Франківщині дослухаючись до потреб місцевих громад

27.02.13 14:05 0 1200
25 лютого 2013 року в с. Угринів Тисменицького району відбулися громадські слухання, присвячені актуальним питанням розвитку цього населеного пункту.

До складу поважної представницької делегації, яку очолив голова районної державної адміністрації Іван Росіцький, увійшли очільники та представники владних структур – керівник апарату районної державної адміністрації Ярослав Татарин, начальник управління економіки районної державної адміністрації Володимир Заник, начальник відділу освіти районної державної адміністрації Світлана Шарабуряк, начальник відділу культури та туризму районної державної адміністрації Олександра Стефінко, заступник головного лікаря Лисецької центральної лікарні Ігор Волощук, директор КП «Капітальне будівництво» Тихон Середюк, начальники відділу державного земельного кадастру та державної реєстрації Ірина Полюганич, відділу землеустрою, охорони, моніторингу та ринку земель управління Держкомзему в районі Ольга Кірєй, головний інженер КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Михайло Ткачук.

Приводом для такого заходу стало звернення місцевої громади до народного депутата України Володимира Купчака щодо до допомоги у вирішенні проблем с. Угринів, яке надійшло для розгляду у районну державну адміністрацію.

Серед основних питань звернення: водопостачання та водовідведення, будівництво медичної амбулаторії, переобладнання приміщення спортивного комплексу «Сокіл» в приміщення загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, будівництво спортивного залу з басейном в Угринівському НВК, закінчення будівництва стадіону із штучним покриттям, будівництво будинку культури із парковою зоною.

Що стосується системи водогону та каналізації, необхідно терміново братися за розроблення належної технічної документації та проведення відповідних досліджень на місцевості. Це достатньо тривала та затратна процедура, що потребує чимало ресурсів. Головний інженер КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Михайло Ткачук підтвердив готовність співпраці з Угринівською сільською радою у даній галузі (технічні умови щодо розроблення проектно-кошторисної документації на водопостачання).

Турбує угринівську громаду й питання функціонування навчальних закладів села. Село Угринів територіально поділене на Угринів Долішній, де розташований навчально-виховний комплекс (директор – Світлана Євгейчук), та Угринів Верхній, де діє загальноосвітня школа І-ІІ ступенів (директор – Тетяна Близнюк). В останній навчається всього лише 70 учнів, працює хороший педагогічний колектив, є вагомі результати у районних та обласних учнівських конкурсах та олімпіадах.

Необхідними заходами для покращення роботи Угринівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів є встановлення сучасної системи опалення та облаштування внутрішніх туалетів. Покращення умов функціонування школи сприятиме збільшення чисельності учнів, рівномірному розподілу дітей шкільного віку між школою та НВК, а також збереженню цього успішного навчального закладу.

Проблемним питанням є й довіз учнів з Угринева Верхнього на навчання в НВК. Для вирішення цієї проблеми до початку наступного навчального року буде придбано шкільний автобус.

Серед перспективних планів – реконструкція сільського клубу та добудова приміщення сільської ради. До цих проектів необхідно залучати не тільки кошти місцевого бюджету, а й кошти Всеукраїнського та обласного конкурсів проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Невід’ємною складовою життя села є культурне дозвілля молоді. Доцільним є введення у новому навчальному році посади спортивного тренера від Тисменицької дитячо-юнацької спортивної школи. У найближчій перспективі – відкриття спортивного майданчика з штучним покриттям.

Регулярно в Угриневі відбуваються футбольні матчі, тому виникає необхідність належного медичного супроводу. 2 фельдшерсько-акушерські пункти, що знаходяться на території села потребують оновлення медичного обладнання.

Представники влади та громадськості також розглянули проблемну ситуацію з розпайованими землями, яка потребує детального вивчення районними та обласними фахівцями земельної та юридичної галузей.

Підводячи підсумки зустрічі, голова районної державної адміністрації Іван Росіцький зазначив, що районній та місцевій владі необхідно працювати разом для вирішення проблем села виходячи з існуючих можливостей та перспектив.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині потрібно ...

КОМЕНТАРІ