Коли буде закінчено капітальну реконструкцію вулиці Шевченка в Івано-Франківську?

Коли буде закінчено капітальну реконструкцію вулиці Шевченка в Івано-Франківську?

27.02.13 16:25 0 1199
26 лютого 2013 року розпочала свою роботу 34 сесія Івано-Франківської міської ради

Заслуховування інформація щодо проведення капітальної реконструкції вулиці Шевченка стало питанням №1 в порядку денному першого пленарного засідання 34 сесії Івано-Франківської міської ради.

 

Як повідомив присутнім депутатам міський голова Віктор Анушкевичус - з виділених у 2012 році урядом 10 млн. грн. на реконструкцію вулиці Шевченка вдалось освоїти тільки 2,5 млн. грн. Це відбулось у зв’язку з тим, що кошти на рахунок міста поступили тільки у серпні місяці. Але й зі свого рахунку міська влада змогла перерахувати аванс підрядній організації тільки у грудні місяці через те, що Державне казначейство їх не пропускало. Ця сума (2,5 млн. грн.) і залишились фактично освоєними містом із виділених 10 млн., адже кошти у формі субвенції не переховані місту на 2013 рік.

Дана ситуація неабияким чином стурбувала присутніх депутатів. Зокрема депутат від фракції «УДАР-Громадський форум» Юрій Соловей заявив, що вся відповідальність за ситуацію лежить виключно на міському голові. Такого прецеденту, коли місту виділені гроші з держбюджету й місто їх не освоює – ще не було в історії. Таку ж думку підтримали й інші депутати. Зокрема Олег Капустяк, фракція ВО «Свобода», звинуватив Департамент комунального господарства транспорту та зв’язку, який і був розпорядником даних коштів, у запізнілому проведенні тендеру.

чи не головним стоїть питання повернення місту коштів, і як сказав голова фракції ВО «Свобода» Роман Онуфріїв – місто неодмінно буде подавати позов до суду на неправомірні дії Державного казначейства. Проте міський голова повинен до останнього клопотати перед Кабінетом міністрів України про повернення коштів.

У результаті міська рада прийняла рішення, яке запропоноване постійною депутатською комісією з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку, про визнання незадовільною роботу міського виконавчого комітету в частині проведення реконструкції вулиці Шевченка, та вказати міському голові на неефективність роботи.

< Попередня Наступна > Відеогалерея Віктор Ануш...

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові припинили ...
Наступна новина: Луцькі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ