Франківці звернулись до депутатів, бо впевнені у фільсифікації справи сім’ї Павличенків

Франківці звернулись до депутатів, бо впевнені у фільсифікації справи сім’ї Павличенків

27.02.13 17:35 0 1092
 

Голові Верховної Ради України

 Головам депутатських фракцій у Верховній Раді України

 Народним депутатам, які не входять до складу жодної фракції

 

                Звернення

Громадяни України, мешканці міста Івано-Франківська, стурбовані ситуацією, що утворилася навколо засудження сім’ї Павличенків – батька – Дмитра Павличенка, та сина – Сергія Павличенка. Як відомо, 2 жовтня 2012 року Голосіївський районний суд міста Києва за вбивство судді Зубкова Сергія Олександровича засудив Дмитра Павличенка до довічного ув’язнення, а Сергія Павличенка – до 13 років позбавлення волі.

Через те, що були встановлені факти фальсифікації кримінальної справи відносно Павличенків, сфальсифіковано матеріали допиту одного з основних свідків, а під час допиту були застосовані тортури і психологічний тиск на підсудних, – рішення суду викликає глибоке обурення та стурбованість суспільства.

Перебіг судової справи супроводжували численні журналістські розслідування, які наочно демонструють докази невинуватості засуджених. Жоден свідок у справі не впізнав Павличенків як тих, що скоїли вбивство.

Ряд громадських та правозахисних організацій в більшості областей України висловлюють обурення з приводу цієї справи. В різних куточках України та Європи відбулися мирні акції протесту проти фальсифікацій під час слідства.

Враховуючи вищевикладене, звертаємося до Вас з проханням ініціювати створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України, яка була б спроможна об’єктивно з’ясувати обставини фальсифікації доказів у цій кримінальний справі та порушення прав підсудних під час судового розгляду. Також просимо забезпечити парламентський контроль під час апеляційного розгляду справи.

Звернення прийняте

на черговій 34 сесії Івано-Франківської міської ради

26 лютого 2012 року

  < Попередня Наступна > Відеогалерея

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині міліція ...
Наступна новина: Інвентаризують землі ...

КОМЕНТАРІ