На Житомирщині голова служби надзвичайних ситуацій зустрівся із послом Держави Ізраїль в Україні

На Житомирщині голова служби надзвичайних ситуацій зустрівся із послом Держави Ізраїль в Україні

27.02.13 12:19 0 1133
Україна та Ізраїль зацікавлені розвивати двосторонні відносини у сфері цивільного захисту населення. Про це під час зустрічі 26 лютого у Києві наголосили Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Реувен Дін Ель та Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

«Я хочу запевнити Вас у своїй глибокій повазі та готовності наших рятувальників прийти на допомогу. Ми неодноразово надавали допомогу іншим країнам. Мова іде і про землетрус в Індії, і про лісові пожежі в Росії під час аномально-спекотного літа, і про повені у Польщі. У нас є достатньо досвіду і професіоналізму. необхідно розуміти, що катастрофи техногенного чи природного характеру не мають кордонів. Ми повинні об'єднуватися для боротьби з ними», - наголосив Михайло Болотських.

При цьому обидві сторони погодились з необхідністю активізації діалогу для укладання та підписання міжурядової угоди про співробітництво у сфері попередження надзвичайних ситуацій і ліквідації їх наслідків.

«Я бачу великий шанс для України та Ізраїлю поглибити нашу співпрацю. У нас є спільні задачі та спільні теми, особливо у сфері цивільного захисту. Зокрема, для Ізраїлю надзвичайно актуальна проблема пожеж. Великі пожежі трапляються щорічно і ми звертаємось по допомогу до сусідніх держав. Співпраця з Державною службою України з надзвичайних ситуацій реально може допомогти у вирішенні проблем, які існують в Ізраїлі», - наголосив Реувен Дін Ель.

У свою чергу Михайло Болотських запевнив, що Україна готова професійно та якісно діяти у пожежонебезпечний період. Зокрема, українські рятувальники мають величезний досвід в гасінні пожеж. Так, у 2012 році аномально високі температури утримувалися в країні протягом 3-4 місяців. При цьому співробітникам ДСНС вдалося оперативно реагувати на займання, запобігати поширенню пожеж в екосистемах, жодного разу не допустити перекидання вогню на населені пункти, не допустити людських жертв, а також великих матеріально-технічних втрат.

ДСНС України має досить потужну авіацію, яка може залучатися у випадках лісових пожеж, зокрема це 4 літаки АН-32п, вертольоти з водозливними пристроями.

Також Голова Держслужби проінформував пана Посла про процес реорганізації Міністерства надзвичайних ситуацій України та Державної інспекції техногенної безпеки України в єдину Державну службу України з надзвичайних ситуацій. При цьому він наголосив на тому, що діяльність Служби координується Кабінетом Міністрів України через Міністра оборони України. Це, в свою чергу, дозволить розширити потенціал рятувальних служб, оскільки дозволить без зайвих бюрократичних процедур залучати до ліквідації надзвичайних ситуацій сили та засоби Міністерства оборони.

Крім того, під час зустрічі Реувен Дін Ель запросив Михайла Болотських до Ізраїлю, щоб ознайомитися із діяльністю рятувальних служб та продовжити конструктивний діалог. Він також висловив подяку усім рятувальникам України за забезпечення на гідному рівні безпеки громадян Ізраїлю під час святкування свята Рош Ха-Шана в Умані (Черкаська область) у минулому році.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ