Житомирщина: допоможіть встановити прізвища земляків, загиблих у Першій світовій війні на теренах Львівської області

Житомирщина: допоможіть встановити прізвища земляків, загиблих у Першій світовій війні на теренах Львівської області

27.02.13 13:12 0 1297
Львівська обласна історико-просвітницька і правозахисна організація «Сумління» звертається до всіх жителів Житомирської області із проханням посприяти у вирішенні питання включенні в перелік пам’яток історії поховання воїнів російської армії на горі Магура Мала (с. Орів, Сколівський район, Львівська область) та встановленні прізвищ загиблих під час першої світової війни.

Під час Першої світової війни (1914-1918рр.) на території Львівської області проходили бої між військами Російської та Австро-Угорської імперії, в яких загинуло багато українців. Внаслідок пошукової роботи товариства «Сумління», а також залучення до неї державних та приватних структур, було з’ясовано, що в абсолютній більшості захоронені солдати на горі Магурі Малій є вихідцями з Рівненської, Хмельницької, Полтавської, Волинської та Житомирської областей.

за могилами загиблих у війні доглядають міські громади, релігійні спільноти, громадські та просвітницькі організації. Одне з найбільших поховань воїнів часів Першої світової війни знаходиться в селі Орів на горі Мазурі Малій в урочищі Лан. За свідченнями очевидців, саме на цю гору звозили багатьох солдатів та офіцерів царської армії (у складі якої було близько 3,5 млн. українців). Ховали їх в урочищі Лан на горі Магура Мала. По на цих теренах з місцевих мешканців ніхто не оре, не сіє і не садить, адже там масові захоронення.

Львівська обласна історико-просвітницька і правозахисна організація «Сумління» має на меті включити поховання на горі Мазурі Малій в перелік пам’яток історії та культурної спадщини до сторічного ювілею Першої світової війни.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Провідні фахівці ...
Наступна новина: Волинська область: бійці ...

КОМЕНТАРІ