Закарпатські рятувальники провели тренування

Закарпатські рятувальники провели тренування

27.02.13 08:10 0 1289
26 лютого на Закарпатті пройшли командно-штабні тренування з органами управління та силами обласної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо виконання завдань під час весняного льодоходу та повені.

За легендою навчань, внаслідок випадіння великої кількості опадів та одночасного танення запасів снігу, у верхніх течіях річок починає формуватись потужна паводкова хвиля, що супроводжується масовим руйнуванням льодоставу, утворенням заторів та виходом річок із корінних берегів.

А через захаращеність та низьку пропускну здатність містків, водотоків та зливової каналізації, спостерігається локальне затоплення населених пунктів поверхневим стоком та паводковими водами малих потічків.

Особовим складом Управління ДСНС України у області для ліквідації негативних наслідків у взаємодії з місцевими органами влади і самоврядування, задіяними службами на місцях умовно було організовано облаштування загороджень мішками з сипучим матеріалом небезпечних ділянок автодоріг та об’єктів життєзабезпечення. Здійснено відкачку води у населених пунктах та евакуація населення з підтоплених ділянок.

В місцях утворення льодових заторів групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення умовно було проведено вибухові роботи для безперешкодного пропуску льодоходу.

В ході засідання штабу відпрацьовувалися питання щодо організації реагування у випадку надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути під час проходження та пропуску весняного льодоходу, паводку та повені, перевірено повноту та реальність розроблених планів реагування, стан та умови функціонування пунктів управління, системи зв'язку та оповіщення з метою забезпечення оперативного реагування у разі порушень нормальних умов проживання населення. Узагальнено розрахунок сил і засобів пожежно-рятувальних підрозділів та інших установ і організацій, які можуть залучатися до ліквідації наслідків таких надзвичайних ситуацій.

До тренувань залучалися районні та міські комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, міські управління та райвідділи, Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення У ДСНС України в області, управління та відділи з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту районних державних адміністрацій і міськвиконкомів, штаби спеціалізованих служб цивільного захисту області та їх місцеві підрозділи.

«Насамперед, метою таких тренувань є вдосконалення теоретичних і практичних навичок усього керівного складу органів управління, сил та засобів цивільного захисту. Окрім цього, була відпрацьована система оповіщення, вона в подібних ситуаціях відіграє дуже важливу, якщо не основну роль. Проведення таких попереджувальних протипаводкових заходів дозволяє зменшити суму збитків та убезпечити населенні пункти області від руйнівної дії води», - зазначив керівник закарпатських рятувальників Мирослав Щербей».

Управління ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельницька область: із ...

КОМЕНТАРІ