На Івано-Франківщині навчання керівників і спеціалістів районних, міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

На Івано-Франківщині навчання керівників і спеціалістів районних, міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

28.02.13 14:34 0 1090
В Івано-Франківському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій проведено навчання керівників та спеціалістів районних та міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на тематичному короткостроковому семінарі «Організація та проведення соціальної роботи з питань створення і соціального супроводження прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу».

На семінарі були розглянуті наступні питання:

· Основні засади державної політики щодо соціального захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

· Нормативно-правові основи функціонування прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу. Взаємодобір сім’ї та дитини.

· Інформаційна кампанія щодо поширення сімейних форм влаштування.

· Попередня робота з кандидатами на створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу. Етапи соціального супроводження прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу. Оцінка потреб прийомної дитини, дитини-вихованця. Планування соціального супроводження. Щоденник роботи з прийомною сім’єю, дитячим будинком сімейного типу.

· Робота з прийомними дітьми. Підтримка довготривалих зв’язків у житті дитини. Робота з біологічною сім’єю. Повернення дитини в біологічну сім’ю.

· Вікові особливості розвитку та поведінки дітей, які влаштовуються у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу Зміст і методи сімейного виховання. Проблеми, що виникають у процесі виховання прийомних дітей та дітей-вихованців. Дисципліна без покарань. Методи дисциплінуючої техніки.

· Фінансове та матеріальне забезпечення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу.

· Захист прав та інтересів дітей.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: Чернівецькі вулиці ...

КОМЕНТАРІ