Тернопільщиною прокотилася хвиля крадіжок з автомобілів

Тернопільщиною прокотилася хвиля крадіжок з автомобілів

28.02.13 08:05 0 1062
Від невідомих злодіїв потерпіли власники транспортних засобів на Теребовлянщині, Козівщині та в Тернополі. Відтак над розкриттям серії злочинів працювали не лише оперативники міськрайвідділів, а й розшуківці обласного управління. І результат не забарився. Зловмисника, який обікрав більше десятка краян, затримали.

У свої 28-років уродженець Теребовлянщини не надбав ні сім’ї, ні надійного ґрунту під ногами, який дає постійна робота. Близько року назад у пошуках кращої долі покинув рідні краї та оселився у селі Підгороднє Тернопільського району. З працевлаштуванням не пощастило – час від часу підробляв на будівництві, та стабільного заробітку не було. Тоді й виник умисел поліпшувати своє матеріальне становище протиправним діянням.

Лиходій «спеціалізувався», здебільшого, на транспортних засобах вітчизняного виробництва, що й не дивно. Саме «жигулі» та «таврії» часто є беззахисними перед натиском злодіїв. Знешкоджував об’єкти збагачення за допомогою підручних засобів. До слова, на справу йшов у темний час доби, тому про випадкових свідків не турбувався. Далі діло було за малим. Щойно відчинялися дверцята, зловмисник починав господарювати у салоні. Його цікавило усе: колеса, сидіння, акумулятори, автомагнітоли… Не гребував й особистими речами, які безпечні господарі залишали в транспортному засобі: документами, грошима, лопатами та навіть дитячими іграшками. Чуже добро завантажував у власну «копійку» – і шукайте вітру в полі. Як пізніше зізнався сам зловмисник, дещо із викраденого збував знайомим, на інший товар шукав клієнтів в обласному центрі, частину здобичі залишав собі.

Спритник не оминав своєю увагою і чужі гаражі. Після того, як крадій навідався до Теребовлі, один із місцевих жителів довго шукав свою мікрохвильову піч та набір каструль. Упевнившись, що майно дійсно зникло, чоловік звернувся за допомогою до міліціонерів. Тим часом до правоохоронців почали надходити заяви і від інших потерпілих. Зіставивши факти, оперативники дійшли висновку, що крадіжки у декількох районах області скоювала одна і та ж особа. Гастролера затримали за місцем проживання.

Зі слів начальника управління карного розшуку обласної міліції Степана Яцуха, за всіма виявленими фактами розпочаті кримінальні провадження. Зловмисникові інкримінують частини 1, 2 та 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ