На Тернопільщині на біометричні паспорти доведеться зачекати

На Тернопільщині на біометричні паспорти доведеться зачекати

28.02.13 09:15 0 1031
26 лютого Голова Державної міграційної служби України Микола Ковальчук провів брифінг на тему: перспективи впровадження біометричних документів в Україні.

Очільник ДМС розповів журналістам про особливості документів, що містять електронний носій інформації та їх переваги перед звичними нам паспортами. Микола Миколайович продемонстрував макет біометричного паспорта для виїзду за кордон, який візуально не відрізнятиметься від теперішнього закордонного паспорта, проте, у його останню сторінку вбудовано мікро-чіп, основна мета якого – захист документа від спроб фальшування. На електронний носій також планується вносити наявну на другій сторінці паспорта інформацію, а також підпис та фотографію власника. Пізніше в біометричний паспорт можна буде вносити додаткову інформацію, зокрема, відбитки пальців, але виключно за бажанням власника документу.

Микола Ковальчук зазначив, що міграційна служба проводитиме роботу з впровадження біометричних документів відповідно до плану заходів, який розрахований на три роки. У ДМС сподіваються, що цей план буде затверджений Урядом уже найближчим часом.

УДМС України в Тернопільській області

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині 25-річний ...
Наступна новина: На Житомирщині у вогні ...

КОМЕНТАРІ