У Житомирі відкрито науково-технічну виставку

У Житомирі відкрито науково-технічну виставку

28.02.13 11:38 0 999
У Житомирі відкрито науково-технічну виставку

Сучасне суспільство є високотехнологічним. Нараховується 42 макротехнології, які визначають його розвиток. В Україні є можливості побудувати таку економіку, яка допоможе нам впевнено дивитись у майбутнє. Про це заявив начальник Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова Національного авіаційного університету Юрій Даник під час відкриття в інституті науково-технічної виставки „Високотехнологічні здобутки молодого покоління – звіт молодої наукової генерації Житомирщини Президенту України” (з нагоди 3-ї річниці керівництва державою Президента України Віктора Януковича).

Кібернетичний простір, у якому готуються і відбуваються процеси управління та здійснюються управлінські відносини, включає в себе соціопростір, технопростір, інформаційний простір тощо. Все це потребує захисту від втручання. Ознакою часу є нанотехнології, роботизовані системи, які впроваджуються, зокрема, у безпілотних літальних апаратах. „У сучасному розвитку, як і у сучасній війні, перемагають ті держави, які випереджають інших у сприйнятті нових технологій та втіленні їх у життя”, - впевнений Юрій Даник.

Почесний гість виставки, заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан привітав студентів і викладачів військового інституту з новим стартом у нових технологіях: „Майбутнє держави у ваших руках і залежить від вас. Те, про що ми читали у фантастичних книгах 20 років тому, ви втілюєте у життя”. Микола Дейсан переконаний, що високі технології мають якнайширше використовуватися у народному господарстві. Це можуть бути системи, що відслідковуватимуть стан справ в області, безпілотні літальні апарати, що працюватимуть на сільське господарство. Заступник голови облдержадміністрації високо оцінив діяльність інституту, зазначивши, що тут створюється база майбутнього нашої держави.

Застосування високотехнологічних систем космічного базування в інтересах економіки держави важко переоцінити. За допомогою дистанційного зондування Землі можна управляти надзвичайними ситуаціями, контролювати і аналізувати ситуації з використанням природних ресурсів, управляти водними ресурсами (наприклад, визначати забруднення і цвітіння води), проводити моніторинг сільгоспугідь, контролювати розвиток інфраструктури міст і сіл (визначати їх забрудненість) тощо.

Відвідувачі виставки мали змогу ознайомитися з розробками учнів житомирських шкіл і студентів інституту. Серед них розробки, за допомогою яких було забезпечено безпеку проведення Євро-2012, система застереження ракетного нападу, пристрій, покликаний виявляти кібернетичні атаки і захищатися від них, апарат, блокуючий витік інформації тощо.

Науково-технічна виставка продемонструвала винахідницькі та раціоналізаторські роботи молодих учених, студентів, школярів у сфері високих технологій, креативне мислення молоді в розвитку всіх галузей держави і стала достойним звітом молодої наукової генерації Житомирщини.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Луцький міський голова ...

КОМЕНТАРІ