Житомирщина: з нагоди Року дитячої творчості в області  проводитимуться фестивалі, конкурси, турніри та змагання

Житомирщина: з нагоди Року дитячої творчості в області проводитимуться фестивалі, конкурси, турніри та змагання

28.02.13 15:08 0 1185
Рік дитячої творчості буде максимально насичений різноплановими заходами для дітей та учнівської молоді (фестивалями, конкурсами, турнірами, змаганнями тощо), що допоможе їм проявити себе у різних видах творчої діяльності. Упродовж січня-лютого 2013 року вже проведено конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, виставку-звіт молодої наукової генерації Житомирщини Президенту України «Високотехнологічні здобутки молодого покоління», предметні турніри, змагання з технічних видів спорту, виставки робіт юних умільців з декоративно-прикладного мистецтва.

28 лютого 2013 року делегація учнів представлятиме Житомирщину у м. Києві на Всеукраїнській виставці-звіті дитячої творчості «Країна юних майстрів».

Відповідно до Плану заходів з організації та проведення в області Року дитячої творчості розширено мережу гуртків позашкільних навчальних закладів. Усього у 2013 році функціонує 67 позашкільних навчальних закладів, у гуртках та секціях яких розвивають свої здібності 52956 учнів, що становить 41,2% від їх загальної кількості ( у 2009 р. – 36279 учнів, 22%).

За показниками охоплення дітей позашкільними навчальними закладами область увійшла у п’ятірку перших в Україні, а у рейтингу діяльності позашкільних навчальних закладів еколого-натуралістичного спрямування Житомирський обласний Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді зайняв І місце в Україні.

З метою створення умов для доступності молоді до якісної позашкільної освіти, задоволення потреб обдарованих дітей та молоді у напрямку пошукової, науково-дослідницької діяльності у цьому році вирішено питання створення на базі обласного центру науково- технічної творчості учнівської молоді структурного підрозділу Мала академія наук.

Завдяки функціонуванню підрозділу на базі сільських шкіл відкрито 28 гуртків, керівниками яких призначено педагогів, учні яких неодноразово показали високі результати у інтелектуальних конкурсах, змаганнях тощо. Всього у наукових товариствах та філіях МАН займаються пошуковою, науково-дослідницькою роботою близько 10 тис. учнів.

Довідкова інформація: На виконання Указу Президента України від 28.12.2012 №756/2012 «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості», з метою сприяння забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, виявлення і підтримки талановитих та обдарованих дітей, організації змістовного дозвілля, вдосконалення виховної роботи та розбудови системи позашкільної освіти видано розпорядження голови облдержадміністрації Сергія Рижука від 25.01.2013 №18 «Про проведення в області Року дитячої творчості».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині право оренди на ...

КОМЕНТАРІ