На Хмельниччині подільські аграрії відновлюють  галузь молочного вівчарства

На Хмельниччині подільські аграрії відновлюють галузь молочного вівчарства

28.02.13 00:39 0 1033
Основою аграрного ринку є виробництво вітчизняними товаровиробниками сільськогосподарської продукції, що формує продовольчу безпеку області.

В останні 20 років спостерігалось зменшення чисельності поголів’я овець у господарствах усіх форм власності, що призвело до зменшення виробництва продукції вівчарства. У зв’язку з цим на Хмельниччині впродовж останніх років особлива увага приділяється розвитку даної галузі. Зокрема з приходом інвесторів у Чабанівську сільську раду Кам’янець-Подільського району розпочалося її відродження.

На базі колишнього вівцекомплексу створено виробничо-комерційну фірму “Пілігрим”, яка займається розведенням овець молочного напрямку продуктивності французької селекції – лакон. Ця порода була виведена ще у 1902 році на півдні Франції. ЇЇ характеристиками є те, що жива вага баранів становить 80-100 кг., ягниць – 55-57 кг., тварини є скороспілими, ярок можна парувати у 7-10 місяців, ягнят відлучають від матері у віці 4-5 тижнів, після чого доять вівцематок. Продуктивність одної тварини становить 2-3,5 кг молока на добу, за весь період лактації – 155-160 кг., тривалість лактації – 210-240 днів.

Овече молоко є високоякісним, багатим на кальцій, відрізняється дієтичними властивостями і добре засвоюється, так як у ньому не має казеїну (складного білка, практично нерозчинного у воді та в органічних розчинниках). Його можна використовувати для лікування дітей, хворих на бронхіальну астму, а також для виготовлення цінних сортів твердих і м’яких сирів.

На даний час в господарстві утримується 330 голів овець, чисельність яких до кінця року планується довести до 600 голів. У ВКФ «Пілігрим» планується створити цех з лінією виробництва бринзи та йогуртів.

Розвиток галузі молочного вівчарства – це створення нових робочих місць, надходження до бюджетів усіх рівнів податків, нарощування м’ясних та молочних ресурсів області.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Прикарпатті виникло 2 ...
Наступна новина: На Львівщині презентували ...

КОМЕНТАРІ