У Львові викрито групу фармацевтів, які масово збували людям підроблені ліки

У Львові викрито групу фармацевтів, які масово збували людям підроблені ліки

28.02.13 08:35 0 1156
Працівники львівської міліції викрили групу фармацевтів, які збували через приватне підприємство підроблені ліки. Сума оборотних коштів склала майже 2 млн. гривень. Про це повідомив начальник Головного слідчого управління МВС України генерал-лейтенант міліції Василь Фаринник.

«Ще восени минулого року правоохоронці провели дві легалізовані оперативні закупівлі лікарських засобів на загальну суму майже 8 тис. гривень. В ході них було встановлено, що недбайливі аптекарі збували підроблені ліки громадянам регіону. Це і стало підставою для порушення кримінальної справи за статтею збут фальсифікованих ліків», - зазначив головний слідчий правоохоронного відомства.

За його словами, в ході розслідування кримінальної справи правоохоронці провели ще одну оперативну закупівлю, під час якої організатор нелегального бізнесу С. збув місцевій жительці фальсифіковані лікарські препарати на суму майже 7 тис. гривень.

В організатора оборудки міліціонери вилучили отримані в якості розрахунку гроші номіналом 50 і 100 гривень.

В ході подальшого досудового слідства встановлено, що протягом майже всього 2012 року організатор нелегального фармацевтичного бізнесу в складі ще двох людей, один з яких є йому близьким родичем, поширював підроблені ліки як мінімум у п'яти областях України.

Проти ділків порушено кримінальні справи. Галицький районний суд м. Львова учасникам незаконних угод обрав запобіжний захід утримання під вартою. Також Прокуратура Львівської області продовжила термін досудового розслідування до 6 місяців.

У всіх регіонах, де засвітилися зловмисники, проводяться негласні слідчі (розшукові) дії з встановлення осіб, причетних до скоєння подібних злочинів.

В даний час у кримінальній справі проводиться більше 40 експертиз. Досудовим слідством доведено більше 10 епізодів злочинної діяльності підпільних аптекарів.

Василь Фаринник також підкреслив, що в кінці минулого року виявлені протиправні експерименти на здоров'ї людей і на Харківщині. Саме в цьому регіоні співробітники одного із приватних підприємств використовували сировину рослинного походження з грубим порушенням умов і термінів її зберігання, а також з неї спритники виготовляли медикаменти.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ