На Львівщині під час суперечки син зламав мамі  пальці

На Львівщині під час суперечки син зламав мамі пальці

28.02.13 08:52 0 1181
На початку січня 43-річний місцевий мешканець під час суперечки спричинив тілесне ушкодження середньої важкості своїй 66-річній матері. Кривдник нестиме кримінальну відповідальність, передбачену частиною 1 статті 122 Кримінального кодексу України.

Напередодні Різдва суперечка між рідними людьми зав’язалась, як-то кажуть, на пустому місці. Проте не останню роль у цьому конфлікті відіграла пристрасть чоловіка до алкоголю. Зранку того дня чоловік допомагав у господарстві своєму родичеві. Господар віддячив помічникові, наливши чарку горілки. Тож додому молодик повернувся уже на підпитку.

Дорослому синові не дуже хотілось слухати повчання матері, яка поралася по господарству, даремно сподіваючись на синову допомогу. Та й слова він не став обирати, коли ображав жінку, яка дала йому життя. Підігрітий оковитою, син зі злістю ударив кулаком по материній руці. Жінка в цей час сиділа за столом. Від завданого болю вона скрикнула та вибігла з домівки.

Наступного дня біль у лівій руці не проходив, тож жінка все-таки звернулась за медичною допомогою. Працівники лікарні виявили у потерпілої перелом двох пальців на лівій руці.

Як з’ясували працівники міліції, подібні скандали чоловік влаштовував досить часто, але жінка не наважувалась звернутись до правоохоронців за допомогою.

Крапки над «і» в цій історії згодом розставлятиме суд. Слідчі Стрийського міського відділу міліції завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 1 статті 122 Кримінального кодексу України. Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Зауважимо, що жертви домашнього насильства не завжди сповіщають правоохоронні органи про проблему, яка існує в їх сім’ях. Потерпілі часто соромляться вчиненої щодо них наруги, бояться, вони відчувають на собі тиск багатьох обставин, які перешкоджають їм адекватно реагувати на цю проблему. Та якщо проблему замовчувати, вона не зникне.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ

ГУМВС України у Львівській області

по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині під час ...

КОМЕНТАРІ