Львівщина: розвиток та підтримку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації в області обговорили за «круглим столом»

Львівщина: розвиток та підтримку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації в області обговорили за «круглим столом»

28.02.13 09:45 0 1119
27 лютого, під керівництвом першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Богдана Матолича відбувся круглий стіл з питань підтримки розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації.

Участь у роботі круглого столу взяли депутати обласної ради, заступники голів райдержадміністрації з питань розвитку села, начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрації, голови кооперативів, голови сільських рад Львівщини, представники наукових установ.

Під час обговорення присутні розглянули основні напрямки розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації на Львівщині, а також механізм її підтримки з обласного бюджету у 2013 році.

Богдан Матолич повідомив учасникам круглого столу, що за результатами громадського обговорення ініціативи «Рідне село» сільські громади Львівщини зацікавлені у створенні 969 сільськогосподарських кооперативів. За його словами, минулого року було здійснено ряд ефективних заходів, спрямованих на розбудову системи сільськогосподарської обслуговуючої кооперації та розвитку сільських територій.

«Результатом нашої спільної роботи  стало створення 4-ох кооперативів, 60 підприємців розпочали аграрний бізнес на селі, за 2012 рік в області додатково утворилось 360 ферм сімейного типу, які утримують чотири і більше корів. Окрім цього, визначено пріоритети у розвитку кооперації та створено типові моделі кооперативів: садівничих, сервісних з обробітку ґрунту, молокозаготівельних та кооперативної інтегрованої структури в галузі молочного скотарства», – розповів перший заступник керівника області.

Сільськогосподарська кооперація є продовженням бізнесу селян, адже дозволяє постачати вироблену ними продукцію до споживача, оминаючи посередників, – такого спільного висновку під час обговорення дійшли учасники наради. Також на думку присутніх, найбільш перспективним механізмом підтримки розвитку кооперативів може стати надання пільгових кредитів та допомоги на зворотній основі.

Окремо також варто зазначити, що під час круглого столу доцільним було визнано створення обласного фонду підтримки розвитку сільськогосподарської кооперації.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ