В Луцьку ювілей Валентини Штинько

В Луцьку ювілей Валентини Штинько

28.02.13 08:50 0 1176
У Палаці культури міста Луцька відбувся ювілейний творчий вечір волинської письменниці і журналістки, редактора відділу національного відродження газети «Волинь-Нова», члена національної спілки письменників України, члена національної спілки журналістів України Валентини Штинько «Слова тернові, слова любові».

Письменниця у вступному слові розповіла про життєві стежини, які пролягли з мальовничого Локачинського краю і повели у широкі світи. Вона зізналася, що відзначає подвійний ювілей, адже цими днями ще й виповнюється 30 років журналістської діяльності у газеті «Волинь-нова».

Найщиріші вітання талановитій землячці привезли із Локач творчі колективи, які виконували пісні на вірші Валентини Штинько і Ярослава Матулька. Ювілярці, яка є Почесним громадянином селища Локачі, було вручено Подяку районної державної адміністрації.

Благословив на подальшу щасливу долю Валентину Штинько і вручив грамоту та медаль Єпархії митрополит Ніфонт, а священнослужителі заспівали їй «Многії літа».

Депутат Петро Пронь передав ювілярці вітання від депутатського корпусу обласної ради та вручив Почесну грамоту обласної ради. Від міської влади письменницю привітала начальник управління культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів і вручила Почесну грамоту міської голови.

Талановиту журналістку і письменницю привітали представники творчих спілок, друзі та шанувальники її творчого доробку.

Учасники вечора мали нагоду насолодитися поезією Валентини Штинько в авторському виконанні під ліричні мелодії скрипки заслуженого діяча мистецтв України Товія Рівця. Уривки її твору «Наречена гетьманича» прочитала артистка Людмила Савош.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Наступна новина: На Львівщині під час ...

КОМЕНТАРІ