Луцьк: 12 березня  відбудуться громадські слухання щодо вдосконалення мережі закладів первинної медичної допомоги у місті

Луцьк: 12 березня відбудуться громадські слухання щодо вдосконалення мережі закладів первинної медичної допомоги у місті

28.02.13 10:00 0 1073
На сьогоднішній сесії міської ради тривале обговорення у депутатів викликало питання «Про внесення змін до рішення Луцької міської ради від 18.12.2012 року №35/20 «Про реорганізацію комунальних лікувально-профілактичних закладів охорони здоров'я», запропоноване до розгляду депутатом міської ради Андрієм Осіповим. На його думку, лікувально-профілактичні заклади Луцька не готові до такої реорганізації й необхідно провести громадські слухання щодо цього питання.

З цього приводу відбулась дискусія серед депутатів. Одні з них вважали, що рішення про реорганізацію потрібно приймати, інші – не підтримували цієї думки. Зокрема, свою позицію висловили: Анатолій Бірюков, Тетяна Дементьєва, Богдан Шиба, Любов Серба, Андрій Калахан, Олександр Пиза, Іван Смоленг та інші.

Депутат Луцької міської ради Юрій Вега зазначив, що для початку потрібно покращити теперішню систему медичної галузі Луцька, а у 2015 році запроваджувати щось нове.

Іншу позицію висловив депутат міської ради Іван Смоленг: «Треба щось змінювати, рухатись вперед й не підбурювати людей, що стане гірше».

Висловили свої думки щодо таких змін і жителі міста, присутні на засіданні сесії.

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Федір Кошель повідомив, що у нашому місті послідовно проводяться зміни у цьому напрямку, первинна медико-санітарна допомога наближається до населення. За його словами, створення амбулаторій загальної практики сімейної медицини зменшить черги та навантаження у лікарів. Відтак, вони зможуть більше часу приділяти здоров’ю кожного пацієнта. Наголосив і на тому, що інформація про приватизацію поліклініки №3 є неправдивою. «Зміниться лише назва. Все інше – незмінне. Центр первинної медико-санітарної допомоги створиться шляхом злиття амбулаторій загальної практики-сімейної медицини та поліклініки №3. А тому мешканці, які потребують консультативної медичної допомоги та проживають біля поліклініки № 3, матимуть змогу обслуговуватися як і раніше», - зазначив Федір Кошель. Також він наголосив, що жодного працівника не буде скорочено, навпаки – додається 15 посад.

З приводу цього питання висловив свою думку перший заступник міського голови Святослав Кравчук. «Таке реформування тільки покращить якість надання медичних послуг», - переконаний він.

Опісля обговорення депутати не підтримали проект рішення, запропонований Андрієм Осіповим та повернутися до його розгляду на наступному засіданні сесії міської ради після проведення громадських слухань.

12 березня 2013 року о 17.30 в Палаці культури міста Луцька відбудуться громадські слухання щодо вдосконалення мережі закладів первинної медичної допомоги у місті та виконання відповідних рішень міської ради з цього питання.

Запрошуємо лучан взяти участь в обговоренні. Свої пропозиції для узагальнення надсилайте на поштову адресу: 43025, м. Луцьк, пр-т Волі, 1а або е-mail: uoz@lutskrada.gov.ua.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ