На Волині торік на  галузь фізичної культури та спорту з обласного бюджету спрямували 12, 6 млн грн

На Волині торік на галузь фізичної культури та спорту з обласного бюджету спрямували 12, 6 млн грн

28.02.13 15:50 0 1335
Систематичне заняття спортом, професійне чи любительське – запорука здоров’я. Тому надзвичайно важливою є підтримка галузі. Про результати діяльності, досягнення спортсменів у минулому році та перспективи на 2013 говорили на розширеному засіданні колегії управління у справах сімї, молоді та спорту облдержадміністрації. Участь у його роботі взяв заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк.

Зазначалося, що на галузь фізичної культури та спорту минулого року з обласного бюджету спрямували 12, 6 млн грн.

Значна увага приділялась зміцненню матеріально-спортивної бази. У 2012-му завершено будівництво нового спортивного комплексу в м. Володимир-Волинський; модернізовано обласну дитячо-юнацьку спортивну школу, ДЮСШ імені Євгена Кондратовича у Ковелі, розпочала роботу тренажерна зала для спортсменів-інвалідів у Луцьку.

Загалом на проведення ремонтних робіт, реконструкцію та будівництво нових спортивних споруд з районних та міських скарбниць використано 16 млн грн.

Важливо відзначити й те, що торік двом волинським олімпійцям придбано житло.

У 2012 році 38 спортсменів-волинян у складі збірних команд України брали участь у відповідальних міжнародних змаганнях з олімпійських видів спорту.

На ХХХ літніх Олімпійських іграх Волинську область представляли 6 спортсменів. Найвищий спортивний результат продемонструвала спортсменка лучанка Олена Цьось, яка у парі з луганчанкою Любов Шулікою посіла 4 місце у командному велосипедному спринті.

За результатами обговорення прийнято низку рекомендацій для стимулювання й підтримки галузі фізкультури і спорту.

Довідково: за попередні два роки збудували чи реконструювали в області наступні спортивні об’єкти: спортзал при ЗОШ І-ІІІ ступенів (добудова) в с. Карпилівка Ківерцівського району; спортивний зал при ЗОШ І-ІІІ ступенів (будівництво) с. Смідин Старовижівського району, майданчик (будівництво) із синтетичним покриттям при ЗОШ №1 та при медичному коледжі; майданчик (будівництво) зі синтетичним покриттям у Луцьку; майданчик (будівництво) з тренажерним обладнанням при школі-інтернаті «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» м. Володимир-Волинський; майданчик (ремонт) зі штучним покриттям ЗОШ № 13 м. Ковель, плавальний басейн ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6 м. Нововолинськ. Здійснено капремонти у Луцьких ЗОШ №3, ЗОШ №12, ЗОШ І-ІІ ступенів с. Брани, при школах в сс Липини та Рованці Луцького району, ЗОШ № 1 І-ІІІ ступенів м. Горохів; Лудинській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Галинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів та Зорянській ЗОШ І-ІІ ступенів Володимир-Волинського району; ЗОШ І-ІІ ступенів (ремонт спортивної кімнати) с. Печихвости.

 
Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Івано-Франківську ...
Наступна новина: В Тернополі інформація ...

КОМЕНТАРІ