За показником ефективності антимонопольної політики Волинь займає перше місце в Україні

За показником ефективності антимонопольної політики Волинь займає перше місце в Україні

01.03.13 08:00 0 1067
«Конкуренційне законодавство України є потужним засобом захисту економічних прав підприємців та споживачів, знати і користуватись ним повинні всі представники бізнесу», - такими словами перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко в рамках «Дня відкритих дверей Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України» розпочав нараду щодо захисту конкуренції в області, на яку запросили державного уповноваженого Антимонопольного комітету України Світлану Мороз.

Олександр Башкаленко повідомив, що обласна державна адміністрація погодила розроблений АМКУ проект Закону України «Про загальнодержавну програму розвитку конкуренції в Україні на 2014-2024 роки». У ній визначені такі пріоритети та завдання: формування конкурентного середовища на товарних ринках, запобігання недобросовісної конкуренції; зменшення адміністративного впливу на бізнес; створення ефективного механізму державного регулювання діяльності суб’єктів природних монополій; посилення захисту підприємців та споживачів від монопольних проявів на ринках нафтопродуктів, продовольчих товарів, інших соціально важливих ринках. «Ми розуміємо, що запорукою виконання цих завдань є тісне співробітництво з державними, правоохоронними органами, з підприємцями та громадськістю», - підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації.

Світлана Мороз, у свою чергу, привітала усіх учасників наради від імені голови Антимонопольного комітету України Василя Цушка та сказала, що подібні заходи відбуваються в обласних центрах держави з метою ознайомлення із завданнями комітету для влади та бізнесу. «У зв’язку із збільшенням кількості заяв та звернень громадян, у минулому році особливу увагу працівники АМКУ звертали на порушення на ринку ЖКГ, палива та енергетики, будівництва, а також лікарських засобів. У цьому ж році ми будемо акцентувати свою діяльність на виявлення порушень у сферах готельного бізнесу та адміністративних та ритуальних послуг», - сказала Світлана Мороз.

Голова обласного територіального відділення АМКУ Віктор Гупало у своєму звіті за минулорічну роботу відзначив, що Волинь займає найвищу позицію в державі за показником ефективності антимонопольної політики. За звітний період в області було проведено 35 планових та позапланових перевірок дотримання суб’єктами господарювання та органами влади вимог конкуренційного законодавства. Розглянуто 77 справ про порушення, за рішеннями яких на порушників накладено понад 700 тис грн штрафів. Внаслідок виконання вимог відділення щодо запобігання та припинення порушень економічний ефект склав 31,3 млн грн. Також працівники регіонального відділення АМКУ здійснювали контроль за у сфері закупівель за державні кошти. Всього вони розглянули 7 справ про антиконкурентні узгоджені дії, за результатами яких на порушників було накладено штрафів на загальну суму 129 тис грн.

Олександр Башкаленко та Світлана Мороз кращим працівникам обласного територіального відділення АМКУ вручили подяки облдержадміністрації та центрального апарату Антимонопольного комітету України.

В рамках проведення «Дня відкритих дверей Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України» також відбудеться засідання круглого столу на тему: «Обговорення питань по соціально-важливих ринках, на яких буде проводитись дослідження у 2013 році» та прес-конференція, присвячена захисту конкуренції в області.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Луцьк: відбулось засідання ...

КОМЕНТАРІ