Роботи зі створення на Волині Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф тривають згідно графіку і будуть завершені до 1 травня

Роботи зі створення на Волині Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф тривають згідно графіку і будуть завершені до 1 травня

01.03.13 08:56 0 1149
Втілення в життя вимог Закону України «Про екстрену медичну допомогу» обговорювали на урядовій селекторній нараді, яка відбулася під головуванням Віце-премєр-міністра України Костянтина Грищенка та Міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової. Особливу увагу звертали на ситуацію зі створення в областях Центрів надання екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, забезпечення їх необхідним обладнанням, в тому числі й засобами GPS- координації.

Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова повідомила учасникам наради, що ситуація в цілому задовільна, у більшості регіонів тривають організаційні й технічні роботи зі створення Центрів надання екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Служби забезпечені пальним на 6 місяців та медпрепаратами на поточний рік. Хороші показники, й на Волині зокрема, щодо виконання нормативів прибуття швидких допомог на виклик. Окрім того, область позитивно відзначили й щодо малої кількості скарг громадян на роботу медиків, запізнення бригад «швидких» чи їх погане облаштування.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук поінформував Віце-прем’єр-міністра та міністра охорони здоров’я, що з обласного бюджету виділено близько 4 млн грн на ремонт та облаштування єдиного диспетчерського центру. «Будівельні та ремонтні роботи плануємо завершити до 1 квітня, облаштування приміщень та території – до 1 травня, працюємо згідно графіку», - повідомив Борис Клімчук.

Окрім того, голова облдержадміністрації звернув увагу й на те, що за сприяння бізнесових структур краю буде придбано 8 автомобілів «швидкої», бувших у використанні. На ці машини встановлять найновіше сучасне обладнання. «Це небюджетна програма», - наголосив Борис Клімчук.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку конфліктну ...
Наступна новина: На Житомирщині у підвалі ...

КОМЕНТАРІ