На Рівненщині в нововідкритому перинатальному центрі народилися перші немовлята

На Рівненщині в нововідкритому перинатальному центрі народилися перші немовлята

01.03.13 10:48 0 1330
О 13 годині 22 хвилині на світ з’явився хлопчик. Його мама потрапила в операційну відразу після дозволу санстанції приймати пологи в новозбудованому закладі. Жінка мала серйозні ускладнення під час вагітності і увесь час спостерігалася у головного лікаря обласного перинатального центру Вікторії Єнікеєвої. В заклад третинного рівня її скерували фахівці Костопільського району. Завдяки вчасній діагностиці відхилень та фаховому медичному супроводу 35-річна жителька Рівненщини виносила й народила здорового хлопчика вагою 3 кілограми. Малюк - другий у сім’ї, хлопчика хочуть назвати Євгеном.

Другі пологи в новому закладі європейського рівня приймали в 30-річної жительки Рокитнівського району. Вона народила доню вагою понад 4 кілограми. Довгоочікувана дитина, яку подружжя чекало більше десяти років, нині під пильним наглядом медиків, оскільки пологи в жінки були складними.

Обидві родини з народженням здорових малюків привітав голова облдержадміністрації Василь Берташ. Під час спілкування з очільником області вони розповіли, що комфортними умовами, якістю обслуговування та ставленням медиків у новому перинатальному центрі задоволені. Тим часом Василь Берташ підсумував, що все це на Рівненщині вдалося створити завдяки ініціативі Президента України Віктора Януковича, а саме реалізації Нацпроекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства». Очільник краю також побажав родинам подальшого поповнення, і щоб дітки росли здоровими та щасливими.

Водночас в індивідуальних пологових залах наразі перебувають ще дві жительки Рівненщини. Загалом у нововідкритому закладі в перший день роботи прийняли майже два десятки вагітних, а завтра чекають на нових пацієнток, які народжуватимуть у сучасному закладі третинного рівня.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ