В Луцьку микола Романюк взяв участь в обговоренні питань розвитку і захисту конкуренції в області

В Луцьку микола Романюк взяв участь в обговоренні питань розвитку і захисту конкуренції в області

01.03.13 11:32 0 1150
В рамках «Дня відкритих дверей Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України» відбулася нарада щодо захисту конкуренції в області.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко повідомив, що обласна державна адміністрація погодила розроблений АМКУ проект Закону України «Про загальнодержавну програму розвитку конкуренції в Україні на 2014-2024 роки». У ній визначені такі пріоритети та завдання: формування конкурентного середовища на товарних ринках, запобігання недобросовісної конкуренції; зменшення адміністративного впливу на бізнес; створення ефективного механізму державного регулювання діяльності суб’єктів природних монополій; посилення захисту підприємців та споживачів від монопольних проявів на ринках нафтопродуктів, продовольчих товарів, інших соціально важливих ринках. «Ми розуміємо, що запорукою виконання цих завдань є тісне співробітництво з державними, правоохоронними органами, з підприємцями та громадськістю», - підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації.

Державний уповноважений Антимонопольного комітету України Світлана Мороз, у свою чергу, привітала усіх учасників наради від імені голови Антимонопольного комітету України. За її словами, подібні заходи відбуваються в обласних центрах держави з метою ознайомлення із завданнями комітету для влади та бізнесу. «У зв’язку із збільшенням кількості заяв та звернень громадян, у минулому році особливу увагу працівники АМКУ звертали на порушення на ринку ЖКГ, палива та енергетики, будівництва, а також лікарських засобів. У цьому ж році ми будемо акцентувати свою діяльність на виявлення порушень у сферах готельного бізнесу та адміністративних та ритуальних послуг», - повідомила Світлана Мороз.

За словами Луцького міського голови Миколи Романюка, міська рада налагодила співпрацю з обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України щодо виконання завдань та повноважень у формуванні та реалізації конкурентної політики. «Усі рішення, які ухвалює виконком, попередньо погоджуються в Антимонопольному комітеті. погоджувальну процедуру проходять чотири таких рішення. Серед них – підвищення тарифів на утримання будинків і прибудинкових територій, а також проїзд у громадському транспорті», – сказав Микола Романюк.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутати Чернівецької ...
Наступна новина: На Волині ...

КОМЕНТАРІ