На Львівщині за добу три людини травмовано, одна загинула

На Львівщині за добу три людини травмовано, одна загинула

01.03.13 13:18 0 1096
За минулу добу трапилися три надзвичайні події, внаслідок яких постраждало 3 особи і 1 загинула. 28 лютого близько другої години ночі в селі Звенигород Пустомитівського району за попереднім діагнозом отруїлись чадним газом 40- річний чоловік та 28-річна жінка. Потерпілих було госпіталізовано у 8-му міську клінічну лікарню міста Львова. На даний момент причина отруєння встановлюється.

Через дві з половиною години на диспетчерський пульт ГУ ДСНС у Львівській області поступило повідомлення, що у селі Лапаївка того ж району попередньо, отруїлась чадним газом 21-річна дівчина, яка померла в кареті швидкої допомоги. Причина, обставини отруєння та смерті встановлюються.

Чадний газ не шкодує нікого, тому Головне управління ДСНС у Львівській області вкотре звертається до населення із застереженням щодо уважності та особистої відповідальності при використанні газових приладів чи пічного опалення. Слідкуйте за вільним доступом повітря для забезпечення процесу повного згоряння. Нехай ваша квартирка, на момент обігріву буде відкритою, а витяжка включеною. Важливо стежити за справністю димоходів та вентиляційних каналів - перевіряти тягу до і після увімкнення газового обладнання з відводом продуктів згоряння в димохід, а також періодично під час його роботи.

Важливою умовою безпеки при користуванні газовими приладами є також контроль за повнотою згоряння газу. При повному згорянні полум’я має блакитно-фіолетовий колір, при неповному – темно солом’яний. Неповне згоряння газу викликає інтенсивне виділення у приміщення чадного газу, який діє на організм як отрута.

Ще одна надзвичайна подія виникла 27 лютого о 13.40 год на Сколівщині. У хірургічне відділення Сколівської ЦРЛ з діагнозом обмороження обох стоп II-го ступеня, в стані середнього ступеня важкості, поступив 27-річний мешканець села Вишеньки Бориспільського району Київської області. З початку зимового періоду на території Львівської області зареєстровано 125 звернень щодо обмороження, з них 100 осіб госпіталізовано та 16 осіб померло. Для попередження виникнення таких ситуацій дбайте про власну безпеку. Старайтесь уникати переохолодження, перебуваючи на вулиці.

Існує декілька простих правил, виконання яких дозволить уникнути переохолодження та обмороження при сильному холоді: не вживайте алкогольних напоїв – алкогольне сп’яніння сприяє інтенсивній втраті тепла, в той же час викликає ілюзію тепла. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Верхній одяг, бажано, не повинен промокати. У взуття необхідно вкладати теплі устілки, а замість бавовняних шкарпеток одягати вовняні. Не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу. У вітряну погоду відкриті ділянки тіла змащуйте спеціальним кремом. Не носіть на морозі металевих (у тому числі золотих та срібних) прикрас. Не дозволяйте обмороженому місцю знов замерзнути, це може призвести до більш значних пошкоджень. Якщо замерзли руки – спробуйте відігріти їх під пахвою.

Дбайте про власну безпеку та бережіть себе!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині патрульні ...
Наступна новина: На Рівненщині створюють ...

КОМЕНТАРІ