В Луцьку сьогодні депутати  зібралися на друге пленарне засідання 38-ї сесії міської ради

В Луцьку сьогодні депутати зібралися на друге пленарне засідання 38-ї сесії міської ради

01.03.13 14:15 0 1221
На розгляд обранців громади виносилося питання про внесення змін до додатку до рішення міської ради від 24.02.2010 № 53/12 «Про міську комплексну Програму «Розвиток освіти м.Луцька на 2010-2015 роки». Розробниками проекту документу є Богдан Шиба, Андрій Осіпов та Олександр Пиза.

В ході розгляду цього питання між депутатами виникла активна дискусія. Окремі з них підтримали запропоновані зміни до рішення міської ради, а інші – ні.

Міський голова Микола Романюк, беручи участь у дискусії, розповів про напрацювання міської влади щодо збільшення місць у дошкільних навчальних закладах. Зокрема, за 2011-2012 роки було відкрито 13 додаткових груп у діючих садочках. Крім того, у минулому році введено в експлуатацію новозбудований ДНЗ №40. Цей садочок збудований за сучасними технологіями. В ігрових кімнатах підлога з підігрівом, шафи для одягу обладнані вентиляцією, в приміщенні працює ліфт. Крім того, поряд із садочком ведеться будівництво нової школи з великим спортивним залом на 1000 глядацьких місць, де можна буде приймати змагання європейського та світового рівня з різних видів спорту.

Також міський голова закликав депутатів не маніпулювати цифрами щодо кількості дітей, які стоять на черзі у дошкільні навчальні заклади. Микола Романюк повідомив, що нині на черзі перебуває 1005 дітей, а не 1200, як кажуть окремі обранці громади.

Микола Романюк нагадав і про боргові зобов’язання, які місто мусить виконати у цьому році. Він зауважив, що за ті кредитні кошти, які взяло попереднє керівництво міста, та відсотки, що сплачені за їхнє користування, можна було б звести новий садочок.

Він зауважив, що міська влада веде роботу щодо вивільнення приміщень колишніх дитячих садочків та використання їх за призначенням. Мова йде про переселення управління міського Пенсійного фонду та міського центру зайнятості в інші будівлі.

Також Микола Романюк повідомив, що структурні підрозділи міської ради, які нині розміщені у дитячому садочку на вул. Декабристів, незабаром будуть переселені у новозбудований ЦНАП. За словами міського голови, досягнуто домовленості й з керівництвом облдержадміністрації про переселення з іншої частини цього ж садочка в інше приміщення обласного центру соціально-психологічної допомоги. Таким чином, це приміщення також можна буде використовувати для навчання та виховання дошкільнят.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук зауважив, що є діюча програма про розвиток освіти в місті Луцьку, і її необхідно виконувати. А вносячи зміни до діючої програми - це додаткові навантаження на міський бюджет.

Зрештою, завершивши обговорення питання, депутати перейшли до голосування, але більшість обранців громади не підтримали проекту рішення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 1)
Попередня новина: Відтепер чернівчанам ...
Наступна новина: Волинь: рибогосподарська ...

КОМЕНТАРІ