На Івано-Франківщині у Тисмениці обговорили важливі питання молодіжної політики

На Івано-Франківщині у Тисмениці обговорили важливі питання молодіжної політики

01.03.13 15:30 0 1160
27 лютого 2013 року у Тисменицькій спеціалізованій ЗОШ І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів зібралися голови молодіжних рад району та молоді депутати. Для них, як представників активної молоді краю, головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно з відділом у справах сім’ї, молоді та спортурайонної державної адміністрації організували семінар із назвою: «Технологія написання проектів та програм з молодіжної проблематики».

Проведений захід мав на меті не тільки дати теоретичні знання та практичні навики молодим людям, але й об’єднати їх, почути думки, визначити основні проблеми молодіжного суспільства, дати можливість обмінятися досвідом, перейняти цікаві креативні ідеї, що згодом можуть бути втілені у проекти щодо покращення життя як самої молоді, так і соціально-економічного розвитку населеного пункту, відродження традицій, розвитку духовної сфери тощо.

Привітали учасників семінару представники обласної, районної виконавчої і представницької влади: перший заступник директора департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Дутчак керівник апарату Тисменицької райдержадміністрації Ярослав Татарин, заступник керівника виконавчого апарату Тисменицької районної ради Михайло Королик, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Тисменицької райдержадміністрації Василь Дзудзило, директор Тисменицької спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів Марія Люта, голова молодіжної адміністрації Тисменицького району Сергій Лабузько.

По завершенні офіційної частини розпочалося навчання. Багато цікавої та корисної інформації про організацію підготовки та написання проектів і програм з молодіжної проблематики, проведення молодіжних акцій, конкурсів, фестивалів, про гранти Президента України для обдарованої молоді та інші можливості для перспективних молодих людей реалізувати власні ідеї учасники семінару дізналися від головного спеціаліста головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Валерія Семківа.

Основні заходи, організовані і проведені відділом у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації протягом минулого року були висвітлені у презентації головного спеціаліста відділу Ольги Луцишин.

Учасники дитячої інформаційної ліги «Сузір’я» з міста Тисмениця та їх незмінний керівник Богдан Нагорняк розповідали про свою діяльність та ділилися досвідом.

Родзинкою семінару стали хореографічні композиції у виконанні вихованців голови молодіжної ради с. Клубівці Миколи Старчука, що були оцінені оплесками глядачів. Сам лідер клубовецького молодіжного руху вже не перший рік разом з клубом спортивного танцю «Кармен» з с. Вільшаниця та с. Клубівці демонструє хороші результати не тільки на місцевому, а й всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Активними цього дня були також представники молоді з сіл Підлужжя разом із з головою молодіжної громадської організації «Цвіт української нації», депутатом районної ради Володимиром Бурачком, сіл Радча та Старий Лисець.

Підводячи підсумки семінару, його учасники відзначили, що у Тисменицькому районі є на кого рівнятися, а обмін досвідом та ідеями спонукатиме до праці на їх маленькій батьківщині задля розбудови великої держава, ім’я якій – Україна.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині у ...
Наступна новина: Рівненщина обиратиме ...

КОМЕНТАРІ