Буковина: розкриття злочинів майнового характеру перебуває на постійному контролі керівництва УМВС області

Буковина: розкриття злочинів майнового характеру перебуває на постійному контролі керівництва УМВС області

01.03.13 16:57 0 1187
Одним із видів злочинів проти власності є крадіжки із автомобілів. З метою попередження такого протиправного посягання на майно громадян, співробітники Управління МВС України в Чернівецькій області періодично здійснюють оперативно-профілактичні відпрацювання території області.

Лише з початку року завдяки професійній майстерності та злагодженим діям співробітників оперативних підрозділів УМВС було затримано 2 злочинні групи та викрито діяльність 5 осіб, які в загальному вчинили 24 крадіжки із авто.

Для порівняння, у минулому році було проведено 13 оперативно-профілактичних відпрацювань, під час яких було затримано 9 злочинних груп та 45 осіб, які вчинили крадіжки з автомобілів. Затриманим доведено вчинення більше 100 таких злочинів. Більшість зловмисників уже засуджені та відбувають покарання строком понад 2 роки обмеження або позбавлення волі.

Під час документування однієї із злочинних груп у поточному році, 25 лютого було затримано співробітника міліції за підозрою у вчиненні крадіжок з автомобілів.

Наразі матеріали стосовно правоохоронця передані до прокуратури. В УМВС призначено проведення службової перевірки щодо причетності міліціонера до вчинення кримінальних правопорушень.

Аби не стати жертвою протиправного посягання на майно із автомобіля оперативники радять дотримуватись простих правил:

- обладнайте автомобіль надійною сигналізацією;

- замикайте машину, навіть якщо відходите ненадовго;

- не залишайте в салоні цінні речі та документи.

Якщо ж Вам не вдалося уникнути неприємностей і ваше авто обікрали, одразу телефонуйте до міліції за номером «102». Своєчасне отримання інформації про скоєний злочин допоможе оперативно затримати зловмисника.

Сектор зв’язків із громадськістю

УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ