На Рівненщині профорієнтаційна акція для сільських школярів

На Рівненщині профорієнтаційна акція для сільських школярів

01.03.13 18:43 0 1164
Проводячи профорієнтаційну роботу зі школярами, спеціалісти служби зайнятості продовжують акцентувати увагу на здобутті робітничих професій, адже сучасний ринок праці відчуває гострий дефіцит саме таких фахівців. Тому вкрай важливо вчасно доносити до молодих людей інформацію про потреби ринку праці та консультувати їх щодо вибору професії.

З цією метою у Млинівському навчально-консультаційному пункті Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбувся захід «Моя майбутня професія». На нього запросили учнів випускних класів Ярославицької і Пісниківської загальноосвітніх шкіл, Острожецького НВК, Млинівської гуманітарної гімназії та безробітну молодь, яка не має професії.

Захід розпочався інформуванням запрошених про Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та проведенням відеолекторію «Презентація послуг служби зайнятості». Потім молоді люди відвідали виставку робіт випускників РЦПТО ДСЗ.

Спеціалісти центру професійно-технічної освіти підготували для учнів майстер-класи за професіями «перукар», «виробник художніх виробів з лози» та «вишивальниця». Кожен із присутніх мав можливість спостерігати за процесом роботи саме того майстра, чий напрямок був для нього найцікавішим.

На заході молоді запропонували тренінги з орієнтації на професійне навчання «Як знайти та не загубити талант?», а також пройти експрес-тестування з професійного самовизначення.

Акція тривала близько шести годин, що дало можливість приділити належну увагу усім, хто завітав до Млинівського навчально-консультаційного пункту. Молодь та вчителі схвально поставилися до заходів служби зайнятості. Зокрема, заступник директора з виховної роботи Острожецького НВК Наталія Бакуліч та та педагог-організатор Ганна Фесюк висловили подяку спеціалістам центру зайнятості за якісну, важливу та професійну роботу. В захопленні були і школярі, які наперебій запрошували завітати ще й до них у школи з новими та цікавими профорієнтаційними заходами.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині триває ...
Наступна новина: проведено інструктивну ...

КОМЕНТАРІ