проведено інструктивну нараду з соціальними працівниками Рівненського районного центру сім’ї, дітей та молоді

проведено інструктивну нараду з соціальними працівниками Рівненського районного центру сім’ї, дітей та молоді

01.03.13 18:50 0 1175
28 лютого співробітники Головного управління ДСНС у Рівненській області провели навчання соціальних працівників Рівненського районного центру соціальних служб щодо проведення ними роз’яснювальної роботи серед населення з вимог пожежної безпеки та безпечної життєдіяльності у побуті.

У своєму виступі начальник відділу державного пожежного нагляду, дізнання та ліцензування ГУ ДСНС підполковник служби цивільного захисту Роман Пелех зупинився на основних причинах виникнення пожеж та звернув увагу присутніх на те, що під час опалювального сезону громадянами області для обігріву своїх помешкань максимально використовуються прилади опалення. Разом з тим, продовжують мати місце випадки пожеж по причині необережного поводження з вогнем, а особливо під час паління цигарок у ліжку, нерідко в нетверезому стані. Відповідно загальна кількість пожеж, загиблих та травмованих громадян на них різко зростає. Серед жертв вогню переважна більшість – це громадяни, котрі відносяться до соціально незахищених верств. Саме у помешканнях таких жителів пожежі виникають найчастіше. Причинами їх виникнення є те, що рятуючись від холоду, люди проявляють недбалість, не звертають увагу на дотримання елементарних правил пожежної безпеки. Майже всі пожежі з трагічними наслідками виникають у житловому секторі, тому на сьогоднішній день необхідно максимально посилити профілактично-роз’яснювальну роботу серед громадян краю, а особливо серед соціально незахищених верств населення та сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

На завершення учасникам семінару було продемонстровано навчальний фільм «Пожежна безпека в побуті – запорука життя». Підбиваючи підсумки, підполковник служби цивільного захисту Роман Пелех наголосив, що лише об’єднавши спільні зусилля для проведення перевірки соціально-побутових умов проживання громадян так званої «групи ризику» з послідуючим наданням цим сім’ям як консультативно-методичної допомоги з питань безпеки життєдіяльності так і вирішення питання щодо можливості надання людям допомоги спеціалістів у напрямку забезпечення надійного протипожежного захисту їхніх помешкань, допоможе попередити виникнення пожеж, травмування та загибель на них людей в житловому секторі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині ...
Наступна новина: На Рівненщині підтримують ...

КОМЕНТАРІ