Затверджено Положення про звання «Почесний громадянин міста Чернівців»

Затверджено Положення про звання «Почесний громадянин міста Чернівців»

01.03.13 19:33 0 1198
28 лютого, на черговій сесії Чернівецької міської ради було затверджено Положення про звання «Почесний громадянин міста Чернівців». Рішення про присвоєння цього звання приймається Чернівецькою міською радою щорічно напередодні Дня міста, одній, як виняток, – двом особам.

На присвоєння звання “Почесний громадянин міста Чернівців” подаються кандидатури осіб, які були нагороджені двома і більше відзнаками Чернівецької міської ради. Особам, яким присвоєно звання “Почесний громадянин міста Чернівців”, вручається відповідний диплом, посвідчення, стрічка і нагрудний знак Почесного громадянина міста Чернівців.

Церемонія вручення атрибутів Почесного громадянина міста Чернівців відбувається під час святкових заходів до Дня міста і проводиться Чернівецьким міським головою, а в разі його відсутності – секретарем Чернівецької міської ради, чи одним із заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради.

Довідково:

Звання “Почесний громадянин міста Чернівців” засноване рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради депутатів трудящих від 14 березня 1969 року № 127/5. Це найвища нагорода Чернівецької міської ради. Звання присвоюється громадянам України та іноземним громадянам, які проживають або проживали в місті Чернівцях, за особливі заслуги перед територіальною громадою міста, вагомий особистий внесок у розвиток економіки, освіти, науки, культури, мистецтва, охорони здоров’я, спорту, за активну благодійну, культурно-просвітницьку, громадську та іншу діяльність, що сприяє популяризації Чернівців в Україні та на міжнародній арені.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ