На Рівненщині офіцери викрали майна на 350 тисяч

На Рівненщині офіцери викрали майна на 350 тисяч

01.03.13 15:45 0 1303
Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері завершила кримінальне провадження та скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох офіцерів, підозрюваних у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 410 ч.2 Кримінального кодексу України викрадення військовослужбовцями військового майна за попередньою змовою групою осіб)

Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє офіцерів Збройних Сил, капітан і старший лейтенант, будучи військовими службовими особами, зловживаючи службовим становищем, з корисливих мотивів, повторно, за попередньою змовою групою осіб, у червні-липні 2012 року вчинили викрадення військового майна на загальну суму понад 350 тисяч гривень. Це у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, державі заподіяно істотну шкоду.

Обвинувальний акт скерований до Рівненського міського суду Рівненської області.

Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту стосовно підозрюваних не змінювався.
Як повідомив прокурор Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері державний радник юстиції 3 класу Павло Богуцький, з метою можливої конфіскації майна у підозрюваних вилучено майна на суму 100 тисяч гривень. У кримінальному провадженні до підозрюваних заявлено цивільний позов на суму понад 1 (один) мільйон гривень – з урахуванням кратності, відповідно до вимог Положення про матеріальну відповідальність військовослужбовців за шкоду, заподіяну державі.
За злочин, в якому обвинувачуються капітан та старший лейтенант, Кримінальний кодекс України передбачає покарання позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Микола Гуцуляк,
прес-секретар прокурора
Західного регіону України
з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині події 2012 ...
Наступна новина: На Львівщині сплата ...

КОМЕНТАРІ