Книгу « Музей волинської ікони» презентували у Києві

Книгу « Музей волинської ікони» презентували у Києві

02.03.13 14:15 0 2188
У Національному заповіднику «Софія Київська» відбулася презентація книги-альбому «Музей волинської ікони», виданої за програмою «Українська книга» у 2012 р., у співпраці з Волинським краєзнавчим музеєм та видавництвом «АДЕФ-Україна». Видання репрезентує твори Волинського іконопису, релігійного живопису західноєвропейської традиції, церковної різьби та скульптури XVI - початку XIX ст. з колекції Музею волинської ікони у Луцьку. Особливу цінність має представлена в альбомі пам’ятка візантійського мистецтва ХІ ст. Холмська ікона Богородиці, шанована у християнському світі як чудотворна.

У презентації книги взяли участь представники творчої, наукової, політичної еліти України. Серед гостей були присутні: Президент України 1994-2005 рр. Леонід Кучма, єпископ Бородянський Варсонофій (Столяр), єпископ Обухівський Іона (Черепанов), ігуменія Серафима (Шевчик), перший заступник Голови державного комітету телебачення і радіомовлення України А. Мураховський, Директор Інституту археології НАН України П. Толочко, генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка – Д. Стус та інші.

Делегацію від Волині представляли Митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, представники музейної, наукової та мистецької сфери. Очолив делегацію заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Курилюк. Він, зокрема, зазначив, що книга популяризує колекцію переважна більшість пам`яток якої досі були невідомими. А представлення її для широкого і наукового загалу стало одним з найважливіших відкриттів у дослідженні давнього українського мистецтва упродовж останніх трьох десятиліть.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації

Дивіться також: Книжный интернет-магазин «Лабиринт»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині тривають ...
Наступна новина: Флорентійське Євангелія, ...

КОМЕНТАРІ