Флорентійське Євангелія, родом з Волині, отримає нове життя

Флорентійське Євангелія, родом з Волині, отримає нове життя

02.03.13 14:33 0 1324
Уже втринадцяте урочисто в облдержадміністрації організовують зустріч з волинськими митцями з нагоди вручення їм іменних стипендій голів обласної державної адміністрації Бориса Клімчука та обласної ради Володимира Войтовича. Серед нагороджених - народні артисти та художники України, ветерани і пенсіонери культури, мистецтва та інформаційної галузі.

Присвоєння стипендій започатковано ще у 2001 році розпорядженням тодішнього і нинішнього голови облдержадміністрації Бориса Клімчука. Щоправда з того часу зросла кількість стипендіатів з 25 до 70.

Борис Клімчук привітав присутніх та сказав, що влада постійно звертає увагу та підтримує митців, а також матеріально-технічну базу закладів культури. «Ця стипендія – мала доля того, на що Ви заслужили своєю працею. Можливо, прийде час і ця матеріальна підтримка Вам не знадобиться, але ми знаходимо можливості та виділяємо кошти на стипендію. Ви – особливі люди, які не вкладаються в стандартні регламенти зайнятості. Ви творите», - зазначив голова облдержадміністрації.

Він запевнив присутніх, що влада й надалі всіляко підтримуватиме галузь культури. У рамках зустрічі він повідомив, що до Пасхальних Свят завершаться усі ремонтні роботи щодо модернізації обласного академічного театру ляльок.

Приємною несподіванкою для усіх стало повідомлення Бориса Клімчука про підготовку до друку факсиміле Флорентійського Євангелія, яке було написане в Луцьку на замовлення синів князя Любарта. Його оригінал зберігається в італійському місті.

 

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ