На Прикарпатті є важливою профілактика злочинності серед дітей

На Прикарпатті є важливою профілактика злочинності серед дітей

02.03.13 15:11 0 1253
В облдержадміністрації за участю освітян, соціальних працівників, представників влади та правоохоронців відбулася конференція на тему «Співробітництво шкіл та міліції щодо профілактики злочинності серед дітей».

Означений захід був проведений за підсумками семінарів, організованих в обласному центрі, де на сьогоднішній день реалізується Проект «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні».

Перед присутніми на конференції виступили заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький, заступник міського голови Івано-Франківська Михайло Верес, директор Проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» Таня Сенфорд Аммар, керівник програми CID A в Україні, представник Посольства Канади Стівен Поттер, начальник управління кримінальної міліції у справах дітей Міністерства внутрішніх справ України Олексій Лазаренко, головний спеціаліст юридичного департаменту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Володимир Божинський та інші.

На конференції обговорено питання важливого напрямку реформи системи кримінальної юстиції - профілактики правопорушень серед неповнолітніх, зокрема, моделі співробітництва між навчальними закладами і співробітниками кримінальної міліції у справах дітей.

Довідково

Проект «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» є 5-річним проектом технічної допомоги, що фінансується Канадським агентством міжнародного розвитку. Він сприяє розробці законодавства та політики в сфері кримінальної юстиції щодо неповнолітніх.

Головними партнерами проекту є Міністерство юстиції України та Верховний Суд України.

Наразі в рамках проекту в Запорізькій та Івано-Франківській областях впроваджуються ініціативи, спрямовані на підвищення ефективності роботи з неповнолітніми, які порушили закон.

За статистикою Міністерства внутрішніх справ України рівень злочинності серед неповнолітніх є доволі високим. За перше півріччя 2011 р. загальна кількість правопорушень, вчинених неповнолітніми, склала близько 24 541, з них 15 133 - адміністративні правопорушення, 9 408 – кримінальні злочини. Разом з цим, кількість підлітків, які знаходяться на обліку в підрозділах кримінальної міліції у справах дітей, сягає 20 263, серед них близько 5 000 скоїли повторні злочини. Загалом більше 8 000 дітей по всій країні засуджені за злочини на підставі норм Кримінального Кодексу України, приблизно 1 400 дітей відбувають покарання у виховних колоніях. Багато з них вже мають попередні судимості і приречені провести свої юні роки в колонії, оскільки середній термін відбування покарання становить від 4 до 8 років. Шлях до ув’язнення для багатьох таких юнаків відзначений дріб’язковими проступками та злочинами невеликої тяжкості: більше ніж 60% підлітків, які зараз знаходяться в колоніях, були умовно засуджені за інше правопорушення під час їхнього арешту.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ