На Тернопільщині відбувся семінар з питань забезпечення безпеки туристичних маршрутів

На Тернопільщині відбувся семінар з питань забезпечення безпеки туристичних маршрутів

02.03.13 18:18 0 1306
В облдержадміністрації відбувся семінар з питань забезпечення суб’єктами туристичної діяльності спеціальних вимог безпеки під час надання туристичних послуг з підвищеним ризиком та вимог щодо належного облаштування трас для походів, прогулянок, екскурсій на об’єктах туристичних відвідин Тернопільської області.

Начальник управління з питань туризму Леся Серетна відмітила, що питання забезпечення безпеки є одним із найактуальніших для туристів при виборі місця подорожі у всьому світі. Не виключенням є і Україна. Стаття 13. Закону України «Про туризм» регулює ці питання на території нашої держави.

З широкого кола питань, пов’язаних із безпекою туристів, першочергово необхідно акцентувати увагу на питаннях дотримання безпеки туристів суб'єктами туристичної діяльності під час надання туристичних послуг з підвищеним ризиком. Тернопільщина є особливо популярною серед туристів по спелеотуризму (екскурсійні печери «Кришталева», «Вертеба») та водному туризму (за сезон по Дністрі та Стрипі сплавляються тисячі туристів).

Заступник директора НПП «Кременецькі гори» Віталій Курницький розповів присутнім про проведену роботу щодо прокладання паломницьких та еко-маршрутів по території природного парку, а також про їх маркування. Наголосив на проблематичних питаннях, що стосуються облаштування кемпінгових зон.

Також відбулася дискусія з широкого кола питань по забезпеченню безпеки на маршрутах з активними засобами пересування в області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ