На Закарпатті до школи принесли... гранати

На Закарпатті до школи принесли... гранати

03.03.13 11:47 0 1379
1 березня до ужгородської школи № 15 завітали працівники Управління ДСНС України у Закарпатській області, управління Держтехногенбезпеки, піротехніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення та працівники Добровільного пожежного товариства. Метою таких заходів, які, до речі, будуть проводитись у всіх навчальних закладах області, є ознайомлення дітей та підлітків з основами безпечної життєдіяльності та запобігання дитячого травматизму від різного роду небезпек.

Під час заняття начальник відділення групи піротехнічних робіт Олександр Кирилюк розповів підліткам про небезпеку, яку несуть в собі вибухонебезпечні знахідки, що залишилися на згадку від минулих війн на території Закарпаття. Для наочності рятувальники продемонстрували дітям підривники, муляжі гранат, снарядів, мін та наголосили на небезпеці кожного з них.

На завершення «уроку безпеки» рятувальники відповіли на запитання школярів. Діти цікавилися, які з ВНП доводиться найчастіше вилучати та знешкоджувати; яку небезпеку несе в собі той, чи інший боєприпас; на якій глибині може виявити вибухівку металошукач «Гарет», і скільки він коштує? Активними у спілкуванні були не лише хлопчаки, а й дівчата, котрі також з неабияким захопленням слухали відповіді піротехніків.

Учні мали змогу потримати в руках та роздивитися ближче учбові гранати та муляжі снарядів та мін. Особливий ажіотаж серед дітей викликала пропозиція фахівців вибухової справи приміряти вибухозахисний костюм. Тут бажаючих вишикувалася ціла черга.

Дуже важливим питанням сьогодення є безпека дітей та їхня обізнаність з правилами поведінки не тільки вдома, а й на вулиці, під час прогулянки в лісі чи гірській місцевості. Подекуди легковажне відношення до елементарних правил безпеки стає першопричиною трагічних наслідків. Тому подібні заходи покликані навчити підростаюче покоління основній «азбуці» безпечного життя та закріпити у школярів знання, які вони отримують на уроках безпеки життєдіяльності.

Управління ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ