Хмельницька область: в Південному Бузі шукали снаряди

Хмельницька область: в Південному Бузі шукали снаряди

03.03.13 11:53 0 1178
1 березня фахівці групи піротехнічних робіт та відділення підводного розмінування Хмельницького аварійно-рятувального загону спецпризначення завершили проведення традиційних щорічних навчальних зборів. Основна їх мета – удосконалення професійної майстерності, адже будь-яка помилка під час розмінування, особливо під водою, може вартувати не одного людського життя.

Заняття проводилися у три етапи. У перший день зборів піротехніки повторили теоретичні ази своєї небезпечної професії, закріпили знання заходів безпеки при поводженні із застарілими боєприпасами, вибуховими речовинами і засобами підриву та склали відповідні заліки. Другого дня рятувальники на річці Південний Буг практично тренувалися шукати боєприпаси під водою та працювати із новітнім оснащенням для пошуку та виявлення смертоносного заліза, яке нещодавно надійшло на озброєння підрозділу. Третій день був присвячений відпрацюванню основних способів підриву боєприпасів, конструкцій із каменю, дерева, бетону та залізобетону, а також льоду.

Такі заняття проводяться щорічно напередодні льодоходу та активізації весняно-польових робіт. Саме тоді спостерігається своєрідний пік виявлення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, а також зростає ймовірність залучення піротехнічних підрозділів для руйнування льодяних заторів вибуховим способом.

Регулярне та якісне підвищення професійної майстерності хмельницьких піротехніків-водолазів зумовлене і тим, що окрім зони відповідальності у Хмельницькій області, підрозділ закріплений ще за 8 регіонами по виявленню та знищенню застарілих боєприпасів, що знаходяться під водою.

Лише за 2012 рік у Хмельницькій області групою піротехнічних робіт знищено 2393 смертельні знахідки.

ГУ ДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ