Василь Ядуха: Потрібна розробка стратегії подальшого розвитку системи культивування лідерства на державній службі

Василь Ядуха: Потрібна розробка стратегії подальшого розвитку системи культивування лідерства на державній службі

03.03.13 11:54 0 1353
На цьому голова облдержадміністрації наголосив під час Всеукраїнської науково-практичної конференції «Формування регіонального лідера: виклики сьогодення» у Хмельницькому університеті управління та права. У дводенній конференції беруть участь близько 150 учасників з усіх областей України та інших держав, в тому числі з провідних наукових центрів Данії, Швеції, Росії та Польщі. « На надзвичайно актуальним є необхідність створення системи відбору на керівні посади в державній службі тих кандидатів, які володіють сильними лідерськими якостями. Потрібна розробка стратегії подальшого розвитку системи культивування лідерства на державній службі, як однієї з необхідних умов для розвитку професійної державної служби в Україні», - зауважив Василь Ядуха під час виступу.

Також очільник краю наголосив на необхідності посилення мотивації до підвищення кваліфікації персоналу органів публічної влади для успішної службової кар’єри, матеріального, морального стимулювання діяльності державних службовців.

Голова адміністрації закликав учасників конференції сміливо запроваджувати кращі європейські освітні технології, методи і принципи європейського освітнього простору у системі підвищення кваліфікації кадрів сфери державного управління і місцевого самоврядування.

Варто зазначити, що впродовж п’яти років Хмельниччина є найактивнішою щодо участі у щорічному Всеукраїнському конкурсі «Кращий державний службовець», який проводиться з метою зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.

Новий управлінський проект, реалізацію якого розпочато відповідно до Указу Президента України Віктора Януковича у минулому році, також має на меті створення системи відбору найбільш обдарованих громадян України для залучення їх до впровадження реформ у сферах державного управління. Взяти участь у зазначеному відборі виявили бажання 43 представники Хмельниччини, та безпосередньо у конкурсі брали участь 32 особи. Із п’яти рекомендованих до зарахування – два представники нашої області включені до Президентського кадрового резерву. «Зрозуміло, що весь кращий кадровий потенціал регіону ми зобов’язані ефективно використати для розвитку Хмельниччини», - підкреслив Василь Ядуха.

Під час конференції презентовано Програму розвитку лідерства Хмельницької області на 2013 – 2015 роки. « Програма має на меті відпрацювати систему підбору керівників-лідерів. Вони повинні бути не просто виконавцями, а управлінцями, яким притаманна компетентність, інформованість, відповідальність, здатність і готовність до творчої, інноваційної діяльності», - сказав голова адміністрації.

Конференція передбачає проведення різноманітних тренінгів. За результатами роботи засідань перший день конференції завершився прийняттям резолюції. 2 березня конференція продовжиться у м. Кам’янець-Подільський, де планується проведення круглого столу щодо вдосконалення напрямів формування якості сучасного лідера в регіоні.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бюджет фінансування ...
Наступна новина: Чернігів: Свято вишиванок

КОМЕНТАРІ