Чернігів: Свято вишиванок

Чернігів: Свято вишиванок

03.03.13 11:55 0 1273
Про збереження славних українських традицій серед дітей, учнівської молоді та їх батьків дбають у загальноосвітніх навчальних закладах Чернігова. З цією метою у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №14 днями відбулося Свято української вишиванки. Ініціативу організаторів свята підтримали учні школи та їх батьки: у кабінетах, шкільних коридорах рясніло від святково вбраної в українські вишиванки життєрадісної малечі.

«Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті», - зазначила заступник директора з навчально-виховної роботи, одна з найкращих вчителів міста з української мови Людмила Ільченко. – «За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини».

У День української вишиванки із родинних колекцій у школі організовано також виставку українських вишиваних рушників. Учителі, старшокласники й батьки підготували цікаву розповідь про різновиди української національної вишивки й провели екскурсії для учнів 1-4-х кл.

На переконання організаторів заходу, проведення свята української вишиванки продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

Під час концерту на завершення свята у школі учителі й учні виконали українські народні пісні та вірші українських авторів.

За інформацією науково-методичного центру управління освіти міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Василь Ядуха: Потрібна ...
Наступна новина: Чернігів: 5-7 березня – ХІІ ...

КОМЕНТАРІ