На Вінниччині посадовці медзакладу купували ліки за завищеними цінами

На Вінниччині посадовці медзакладу купували ліки за завищеними цінами

03.03.13 15:31 0 1177
Працівники управління державної служби боротьби з економічною  злочинністю викрили посадовців однієї з вінницьких міських установ охорони здоров’я у зловживаннях.

Міліціонери з’ясували, що медичний заклад закупив фармацевтичні препарати по завищеним цінам. Так як вказана установа належить до комунальної форми власності і фінансується за рахунок коштів місцевого бюджету, посадові особи мали би при здійсненні таких закупівель в обов’язковому порядку проводити тендерну процедуру, аби з-поміж запропонованих цінових пропозицій вибрати найпривабливішу.

В цьому ж випадку посадовці медичного закладу надали перевагу єдиному постачальнику, керуючись своєю мотивацією, яку наразі з’ясовує слідство. В результаті фармацевтичні препарати були закуплені по завищеним цінам, місцевому бюджету було завдано збитків на суму понад 120 тисяч гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

За такий злочин загрожує обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині триває ...
Наступна новина: На Житомирщині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ