На Житомирщині міліціонери затримали злодія під час нічної крадіжки з магазину

На Житомирщині міліціонери затримали злодія під час нічної крадіжки з магазину

03.03.13 16:09 0 1271
В одному з сіл Житомирського району невідомі посеред ночі влізли в приміщення, де розташована аптека та два магазини. Непрошених візитерів затримали бійці «Беркуту», а спаковане чуже майно та гроші повернули власникам.

Під час спільного патрулювання бійців спецпідрозділу «Беркут» з працівниками недержавної охоронної структури надійшов сигнал про проникнення на об’єкт, що розташований в передмісті обласного центру.

За вказаною адресою, куди правоохоронці прибули за лічені хвилини, з’ясувалось, що вікно приміщення пошкоджено, а на дверях зірваний замок. До того ж, у самих торгівельних закладах явно перебував хтось сторонній.

Тим часом, невідомі візитери теж зрозуміли, що на вулиці їх уже очікують працівники міліції й спробували втекти з різних сторін магазинів.

Одного з чоловіків спецпризначенці відразу наздогнали та затримали. Згодом було встановлено, що він є 30-річним жителем обласного центру.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Житомирського РВ УМВС, працівники якої провели ретельний огляд місця вчинення злочину та вилучили низку речових доказів. Так з’ясувалось, що чоловіки потрапили у приміщення магазинів та аптеки, зламавши замки вхідних дверей. Незнайомці навіть встигли спакувати в сумки ноутбук, продукти харчування, медикаменти, а також спустошили каси трьох закладів. Втім винести все це за межі закладів їм не вдалося завдяки оперативності прибуття правоохоронців.

На даний час триває розшук іншого учасника кримінального правопорушення.

Подію відповідним чином зареєстровано та розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Нічним візитерам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.

Як прокоментував ситуацію в.о. начальника міліції громадської безпеки УМВС України в області Юрій Лебідь, правоохоронці Житомирщини постійно проводять роз’яснювальну роботу серед підприємців щодо необхідності вжиття своєчасних застережних заходів для охорони приватного майна, у тому числі торгівельних закладів. Сучасні технічні можливості дозволяють це зробити з максимальним комфортом та надійністю, а у разі чужих зазіхань забезпечать своєчасне  інформування власників та відповідне реагування правоохоронців, аби зупинити та затримати злодіїв.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині посадовці ...
Наступна новина: На Тернопільщині брат і ...

КОМЕНТАРІ