Правоохоронці Львова закликали футбольних фанів не допускати порушень громадського порядку під час матчів

Правоохоронці Львова закликали футбольних фанів не допускати порушень громадського порядку під час матчів

03.03.13 18:01 0 1614
У зв’язку з початком 3 березня 2013 року другого кола Чемпіонату України з футболу серед команд Прем’єр-ліги. Відтак, 26 лютого у Львівському міському управлінні міліції відбулась робоча зустріч у форматі «круглого столу».

Метою зустрічі було обговорення питань із забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян під час проведення футбольних матчів. Присутні при обговоренні були представники міліції громадської безпеки ГУМВС, ЛМУ ГУМВС України у Львівській області, УМВС України на Львівській залізниці та УСБУ.

Для обговорення було запрошено офіцера служби безпеки ПФК «Карпати», менеджера з роботи з вболівальниками ПФК «Карпати», голову громадської організації «Завжди вірні!», що об’єднує футбольних «фанатів» клубу та уболівальників.

Як зазначив заступник начальника – начальник міліції громадської безпеки ЛМУ ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Падяк Андрій Мирославович, працівники міліції на високому професійному рівні забезпечили порядок та безпеку учасників турніру і туристів під час проведення матчів Євро-2012 у Львові.

«Це значним чином сприяло зростанню кількості туристів у місті. У 2015 році ми прийматимемо Євробаскет і у зв’язку з цим багато залежить від нас, нашої спільної роботи. Те, як ми спрацюємо, організуємо та покращимо нашу роботу в частині охорони громадського порядку, залежить безпека мешканців нашого міста та зацікавленість ним іноземних туристів».

Як стало відомо, менеджер з роботи з вболівальниками ПФК «Карпати» - нововведена посада. Її створили для координації роботи клубу з «фанатами», що своєю чергою сприятиме налагодженню співпраці з правоохоронцями.

Головуючий на зустрічі полковник міліції Падяк звернув увагу вже згаданим представникам вболівальників про недопустимість порушень громадського порядку під час перебування у місті Сімферополь у зв’язку з проведення першого футбольного матчу в 2-му колі Чемпіонату між ФК «Карпати» (Львів) та місцевою ФК «Таврія».

Працівники міліції обговорили забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян і під час проведення 9 березня 2013 року у місті Львові футбольного матчу за участю команд «Карпати» (Львів) та «Чорноморець» (Одеса).

Представникам об’єднання «Завжди вірні!» наголосили на забороні застосовувати піротехнічні засоби. Адже, якщо на стадіоні «Україна» це в кращому випадку пошкодить лише майно стадіону, то на «Арені - Львів» можуть виникнути серйозні проблеми. Також такі дії можуть призвести до призупинення матчу. Крім того, фанатів ознайомили з введенням в правоохоронних органах відповідальної особи – споттера. Довели основні положення та принципи їх діяльності.

На зустрічі також виступив заступник начальника – начальник МГБ УМВС України на Львівській залізниці полковник міліції Павелко Р.В., який запропонував представникам футбольних вболівальників інформувати керівництво УМВС України на Львівській залізниці про наміри здійснювати виїзди організованих груп вболівальників залізничним транспортом. Це допоможе забезпечити громадський порядок під час виїздів в інші регіони держави та у зворотному напрямку.

Крім того, правоохоронець наголосив на існуванні спеціальної роти супроводу, яка всіляко сприяє безпеці громадян, що прямують на перегляд футбольних матчів залізничним транспортом.

Яна Захаревич, інспектор із зв’язків з громадськістю Львівського міського управління міліції
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ще один зал ігрових ...
Наступна новина: Луцьк: ліквідовано пожежу ...

КОМЕНТАРІ