У прокуратурі Рівненської області відбувся семінар щодо захисту прав суб'єктів господарювання

У прокуратурі Рівненської області відбувся семінар щодо захисту прав суб'єктів господарювання

04.03.13 10:55 0 1156
У прокуратурі Рівненської області проведено навчально-практичний семінар на тему "Порядок проведення перевірок додержання органами державного контролю та правоохоронними органами конституційних засад підприємницької діяльності". У роботі заходу взяли участь працівники апарату прокуратури області, міськрайпрокурори та головний спеціаліст відділу представництва у Волинській, Житомирській та Рівненській областях Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

На семінарі обговорено питання прокурорського нагляду за виконанням законодавства, що забезпечує захист прав підприємців. Особливу увагу зосереджено на організацію нагляду, спрямованого на усунення перешкод у розвитку бізнесу, недопущення фактів порушення прав суб’єктів господарювання та незаконного втручання в їх господарську діяльність з боку органів державного контролю та правоохоронних органів.

Звернуто увагу на неухильне виконання розпорядження Генерального прокурора України від 04.06.2012 №81 "Про організацію прийняття повідомлень на телефон "гарячої лінії" в органах прокуратури України" про факти незаконного втручання в підприємницьку діяльність посадових осіб контролюючих та правоохоронних органів.

Розглянуто також методику проведення прокурорських перевірок, ознаки типових порушень у вказаних сферах правовідносин.

Завдяки проведеному заходу учасники семінару мали можливість підвищити рівень кваліфікації, обмінятися практичним досвідом з проблемних питань на зазначених напрямах правозахисної діяльності та визначити шляхи їх вирішення.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ