На Тернопільщині торгівлю маковою соломкою організували рідні брат з сестрою

На Тернопільщині торгівлю маковою соломкою організували рідні брат з сестрою

04.03.13 11:32 0 1091
Оперативники Тернопільського управління боротьби з організованою злочинністю затримали двох мешканців Почаєва Кременецького району. Бізнесом брата та сестри стала торгівля маковою соломкою. Дурман наркоторговці збували гуртом та вроздріб.

Як розповів начальник управління боротьби з організованою злочинністю Анатолій Лупійчук, постачальник пообіцяв принести одному з клієнтів товару на двадцять чотири тисячі гривень, а це понад десять кілограмів. Та домовленості не виконав – на залишку в торгашів виявилося лише три кілограми, решту, як пояснив почаївчанин, напередодні забрали інші гуртові покупці. Наразі правоохоронці з’ясовують канали збуту.

На оборудку продавець приїхав автівкою. Забрав усю суму вартості товару і кудись поїхав. Та міліціонери уже пильно стежили за ним. Через півгодини повернувся. Привіз пакет із меленим маковинням і частину грошей, пояснивши, що більше товару немає. Щойно дурман був переданий, на руках 56-річного жителя Почаєва замкнулися кайданки.

За декілька хвилин слідчо-оперативна група вже працювала на обійсті жительки Старого Почаєва – сестри затриманого. З’ясувалося, саме їй продавець відвіз гроші за дурман, і саме від неї забирав товар.

60-річна жінка уже раніше мала проблеми із законом – була судима за незаконне вирощування маку. Але знаючи, що такий кримінальний бізнес приносить чималі доходи, не полишила справи.

Примітивні виправдання підозрюваної, мовляв, треба за щось утримувати сім’ю, не розчулили оперативників. Адже, судячи з умов, в яких мешкає родина, не на хліб обмінювала жінка дурман. Обох підозрюваних було затримано.

У складі слідчо-оперативної групи працював кінолог. Саме його вихованець – лабрадор Афіна винюхав рештки наркотичної речовини, що їх переховувала почаївчанка. Було також вилучено кошти, вторговані за дурман, млинок для подрібнення маковиння та засоби для фасування смертоносного товару.

Наразі кримінальне провадження щодо підозрюваних розпочато за статтею 307 (частина 2) Кримінального кодексу України.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернівцях затримали ...

КОМЕНТАРІ