В Тернополі сергій Надал взяв участь у конференції WEB-розробників новітніх технологій

В Тернополі сергій Надал взяв участь у конференції WEB-розробників новітніх технологій

04.03.13 17:28 0 1276
2 березня вперше в Україні у Тернополі на базі Національного педагогічного університету проходить конференція «DevCamp», присвячена веб-розробці та суміжним технологіям. WEB-розробники, дизайнери, програмісти з Тернополя, Києва, Одеси, Львова та інших регіонів України діляться передовим досвідом використання нових інформаційних технологій. Участь у заході взяв міський голова Тернополя Сергій Надал.

У вітальному слові до учасників та організаторів конференції Сергій Віталійович, зазначив:

«Тернопільська міська рада багато робить для того, щоб нові інформаційні технології стали не якоюсь екзотичною цікавинкою на буклеті або рекламному проспекті, а повсякденністю. У нас запроваджується багато новітніх технологічних рішень - працює електронний документообіг, система GPS-контролю транспорту та відео-моніторингу проблемних ділянок, система розрахунків за послуги населення, ведеться праця над інноваційною системою оплати за транспорт і обліку пасажиропотоку, створюється електронна карта міста GIS, електронна поліклінічна система, системи моніторингу в сфері ЖКГ. Відвідуючи різні міста світу, працівники міської ради окремо вивчають застосування передових інформаційних технологій в управлінні та роботі окремих напрямків.

Зараз інформатизація вже не екзотика і не цікавинка. Це — тренд. Від того, чи місто потрапило в цей тренд залежить чи воно стає ефективним з точки зору управління та вирішення складних завдань і реалізації проектів. Залежить — чи стає воно привабливим для інвесторів, прозорим для городян, комфортним для життя. в світі відбувається жорстка глобальна конкуренція між містами і країнами. Конкуренція за ринки товарів і послуг, конкуренція за доступ до ресурсів, конкуренція за залучення людського потенціалу. Боротьба за притягування на власну територію фінансів і новітніх технологій. Хочемо цього чи не хочемо, але ми вже стали учасниками цієї глобальної конкуренції. ми ще не маємо всього набору конкурентних переваг, які дозволять нам впевнено дивитись у майбутнє... Але дивлячись на вашу молоду аудиторію, я розумію, що ці перевага з'являються. Молоді люди, озброєні новітніми знаннями, іноземними мовами, носії нових ідей — це головний ресурс зростання міст і країн.

Бажаю плідної праці учасникам конференції. Бажаю — нових ідей, нових знайомств, нових проектів. Бажаю натхнення і творчості! Дякую організаторам, що запланували цей захід саме в Тернополі».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Транспортники Львова ...
Наступна новина: Тернопільські убозівці ...

КОМЕНТАРІ