На Житомирщині 25-річний чоловік брутально пограбував пенсіонерку

На Житомирщині 25-річний чоловік брутально пограбував пенсіонерку

04.03.13 18:31 0 1057
До оселі 82-річної жительки Коростишівського району Житомирщини невідомий вдерся посеред ночі. Чоловік, погрожуючи старенькій ножем, почав вимагати гроші. Перелякана жінка віддала нападникові тисячу гривень, зібраних на «чорний» день, й пообіцяла ще, коли отримає пенсію, аби той залишив її в спокої. Оперативники карного розшуку за декілька годин після надходження повідомлення про злочин знайшли та затримали нападника. Нині молодикові загрожує до 12 років позбавлення волі.

Уночі Ніна Петрівна (ім’я змінено) прокинулась від гуркоту у веранді. Вийшла подивитись, що трапилось, й наштовхнулась на незнайомця у сінях. Чоловік зухвало пирснув чимось жінці в обличчя й почав заштовхувати до кімнати.

- У той момент я втратила орієнтир й майже нічого не бачила, оскільки з очей текли сльози, а в горлі сильно першіло, - розповіла згодом потерпіла. – Хлопець схопив ніж у мене на столі й почав погрожувати ним, якщо я негайно не віддам йому всі свої кошти.

Пенсіонерка ледве знайшла у власній оселі піч, де були заховані скромні заощадження. Тремтячими руками віддала нападникові тисячу гривень, пояснюючи, що більш немає. Втім молодикові цього виявилося замало й він продовжував погрожувати та вимагати ще, лише за деякий час залишив стареньку в спокої й пішов з оселі.

Як розповів начальник Управління карного розшуку Віктор Бугира, при перевірці повідомлення про напад ми встановили, що тієї ночі невідомий намагався потрапити до будинку ще однієї жительки села. Цього разу чоловік постукав у двері й господарка, схвильована несподіваним візитом о 3 ночі, їх відчинила, не забувши ввімкнути світло та роздивитись, хто саме її турбує. Молодик різко пирснув їй в обличчя, очевидно, сльозогінним газом, але позаду жінки почувся шум – на щастя, в оселі були ще родичі. Ця обставина змусила чоловіка відмовитись від свого наміру про злочин й кинутись тікати.

Після цього до оселі Ніни Петрівни він уже не став стукати, а вибив шибку у веранді та зміг дістатись до дверей, аби відчинити їх зсередини. Саме цей стукіт і розбудив пенсіонерку.

Працівники міліції, опитавши обох жінок та зібравши наявну інформацію про нападника, упродовж кількох годин встановили його особу та затримали чоловіка. Він виявився 25-річним місцевим жителем, раніше судимим за вчинення розбійного нападу.

На місцях подій експертами вилучено низку речових доказів, що підтверджують причетність молодика до нападу. Попередньо вдалося з’ясувати, що того вечора парубок чаркував зі знайомими, а пізньої ночі пішов нібито додому. На своєму шляху він і завернув спочатку до двору однієї пенсіонерки, а потім до іншої самотньо проживаючої бабусі.

На даний час, повідомив перший заступник начальника УМВС України в Житомирській области Василь Дячук, розпочато кримінальні провадження за ч.3 ст. 187 (Розбій, поєднаний з проникненням у житло) та за ч.1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Чоловік затриманий і йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Вирішується питання щодо обрання cтосовно нього міри запобіжного заходу.

Алла Ващенко,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Державний земельний банк ...

КОМЕНТАРІ