На Івано-Франківщині у 2013 році  виплати для працівників театрів не зменшились, а зросли  до 7%, - управління культури, національностей та релігій

На Івано-Франківщині у 2013 році виплати для працівників театрів не зменшились, а зросли до 7%, - управління культури, національностей та релігій

05.03.13 16:43 0 1038
25 лютого на прес-конференції голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, що транслювалася у «прямому ефірі» ОТБ «Галичина», прозвучало запитання-репліка щодо начебто зменшення виплат артистам обласних театрів.

З цього приводу за дорученням Михайла Вишиванюка управління культури, національностей та релігій ОДА інформує: «Відповідно до наказу Міністерства культури і туризму України щодо впорядкування умов оплати праці працівників культури на основі Єдиної Тарифної Сітки, розмір тарифних ставок працівників театру встановлений на рівні посадових окладів для академічних театрів. При доведенні граничних обсягів на 2013 рік по Івано-Франківському академічному облмуздрамтеатру ім. Івана Франка враховано заробітну плату в частині обов’язкових виплат в повному обсязі, відповідно до потреби. В тому числі, враховуючи матеріальну допомогу на оздоровлення. В 2013 році обов’язкові виплати для працівників театрів області не зменшились, а зросли до 7%. Крім того, передбачено стимулюючі надбавки «за складність і напруженість у роботі» у зв’язку з присвоєнням звання «академічний», які є не обов’язкового характеру і виплачуються в межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисі. При формуванні граничних обсягів на театральні установи управлінням культури, національностей та релігій ОДА дотримано вимог спільного розпорядження обласної ради та облдержадміністрації від 04.04.2011р.№209/193-р «Про порядок коригування обсягів фінансової підтримки установ культури і мистецтв», розробленого на основі розпорядження КМУ від 19.01.2011р.№148-р. «Про питання зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни», згідно якого обсяг фінансової підтримки театральних установ не повинен перевищувати 90% фактичного обсягу валового доходу, одержаного за підсумками року».

Довідково

З 10 квітня в приміщенні облмуздрамтеатру ім.І.Франка розпочинається капітальний ремонт за кошти з обласного та державного бюджетів.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині за ...
Наступна новина: На Львівщині мені було дуже ...

КОМЕНТАРІ