Державний земельний банк надаватиме аграріям  Прикарпаття  кредити  під 10-12% річних

Державний земельний банк надаватиме аграріям Прикарпаття кредити під 10-12% річних

05.03.13 08:00 0 1002
Незабаром прикарпатські сільгоспвиробники зможуть у залучати кредити Державного земельного банку під 10-12% річних, зокрема на проведення польових робіт, повідомляють у департаменті АПК облдержадміністрації. Це майже на 10% менше, ніж кредити комерційних банків.

Як стверджує Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, вітчизняні сільгоспвиробники планують залучити майже 7,7 мільярда гривень. За словами Міністра, вже зараз на тимчасовий рахунок у Національному банку України переказано бюджетні кошти в обсязі 120 мільйонів гривень.

«Вже на понад 100 банків України кредитують підприємства агропромислового комплексу, переважно на короткострокову перспективу на різних умовах та під різні відсотки. Проте вартість кредитів залишається доволі високою. Так, процентні ставки, під які залучалися кредити у 2012 році, в середньому в Україні становили 22-24% річних. При цьому вартість кредитів іноземних банків виявилася всього на 2 процентних пункти нижчою, ніж вітчизняних», - підкреслює Микола Присяжнюк.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині 25-річний ...
Наступна новина: На Львівщині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ