У Львові обговорили можливості захисту вітчизняного виробника у сфері легкої промисловості

У Львові обговорили можливості захисту вітчизняного виробника у сфері легкої промисловості

05.03.13 09:41 0 1124
28 лютого Львівська торгово-промислова палата провела засідання Комітету підприємців легкої промисловості з метою обговорення можливостей захисту вітчизняного виробника у сфері легкої промисловості. Участь у заході взяли керівники підприємств Львівщини, що працюють у даній сфері, представники департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості облдержадміністрації та державної податкової служби у Львівській області.

Члени Комітету розглянули особливості оподаткування підприємств легкої промисловості, державні механізми захисту вітчизняного виробника у даній сфері, а також активізацію участі регіональних підприємств в тендерних державних закупівлях.

Як зазначають у департаменті економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості облдержадміністрації, легка промисловість Львівщини охоплює широку мережу підприємств, які спеціалізуються на виготовленні швейної, текстильної, трикотажної, вовняної та іншої продукції. Більшість підприємств галузей працює на умовах давальницької сировини, що свідчить про їх високий рівень виробництва та конкурентоспроможність продукції на світовому ринку, тому завантаження виробничих потужностей підприємств та їх фінансово-економічний стан у значній мірі залежить від іноземного замовника. За такою схемою в області працює близько 90% підприємств, які забезпечують роботою понад 15 тисяч осіб.

Зокрема, на засіданні Комітету було поінформовано, що у 2012 році випуск промислової продукції в області збільшився на 1,4% порівняно із 2011 роком. Щодо легкої промисловості, то індекс промислового виробництва відносно 2011р. склав 90,7%. У січні 2013р. проти січня 2012р. випуск промислової продукції в області збільшився на 16,1%. За інформацією профільного департаменту облдержадміністрації, такий ріст обумовлений групуванням статистичних даних за новою класифікацією видів економічної діяльності.

Під час обговорення державних механізмів захисту вітчизняного виробника легкої промисловості було наголошено, що з метою стимулювання даної галузі 6 листопада 2012 року Верховна Рада України прийняла Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про Митний тариф України” щодо приведення ставок ввізного мита у відповідність з критеріями СОТ, якими передбачено підвищення ставок ввізного мита на близько 500 товарів підкатегорій номенклатури Митного тарифу України.

Серед інших питань учасники наради також розглянули та обговорили правові та економічні засади здійснення процедур закупівель товарів, робіт і послуг відповідно до чинного законодавства в галузі державних закупівель. Зокрема, вони розглянули порядок проведення конкурентних процедур та можливість доступу всіх виробників до необхідної інформації шляхом оприлюднення оголошення про проведення процедури закупівлі на веб-порталі Уповноваженого органу та розміщення оголошення у державному офіційному друкованому виданні «Вісник державних закупівель».

У підсумку засідання Комітету було вирішено підготувати пропозиції Міністерству промислової політики України та Кабінету Міністрів України щодо вирішення питання захисту вітчизняного виробника у сфері легкої промисловості на законодавчому рівні.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ